Yandex Metrica

Ünlü duayen Halit Kıvanç kimdir, kaç yaşında?

Ünlü duayen Halit Kıvanç kimdir, kaç yaşında?

Var Odası programı yorumcusu Ertem Şener, duayen gazeteci ve maç spikeri Halit Kıvanç için dua istedi. Halit Kıvanç'ın hasta olduğu bilgisi verilirken internette "Halit Kıvanç kimdir?", "Halit Kıvanç kaç yaşında?" aramaları yapılmaya başladı. Peki Halit Kıvanç kimdir? Halit Kıvanç kaç yaşında? Halit Kıvanç'ın son durumu nedir?

Kimdir

22.03.2024, 04:31

Türkiye'nin duayen gazetecilerinden olan Halit Kıvanç için sağlığının kötüye gittiği haberi sevenlerini üzdü. Ertem Şener, Halit Kıvanç'ın son durumunu aktardı. Bunun üzerine internette Halit Kıvanç kimdir aramaları yapılmaya  başladı. Peki Halit Kıvanç kimdir? Halit Kıvaç'ın son durumu nedir?

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

HALİT KIVANÇ KİMDİR?

Halit Kıvanç,1926 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. Kıvanç; radyo ve televizyon sunucusu, gazeteci, maç spikerliği yaptı. Türkiye'nin en ünlü ve en uzun süre çalışmış sunucularındandır. Aynı zamanda yazar ve müzisyen Ümit Kıvanç‘ın babasıdır. Halit Kıvanç, 3 ay kadar hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevlerde bulundu. 1953′te Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte memleketimizin ilk günlük spor gazetesi olan Türkiye Spor gazetesini çıkardı. Bir yıl kadar bir sürede ünlü yayın kuruluşu BBC'de çalıştı. Ülkemizde radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, birçok televizyon yayınında ilklerin insanı oldu. Aynı zamanda olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda dünya kupasını televizyondan sunan ilk Türk spikerdir. 10 Dünya Kupası finalini radyo ve televizyondan iletmiştir.

Halit Kıvanç sunuculuktaki 50. yılını 2005′te bir jübileyle kutladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti,TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200'ün üzerinde ödül aldı. 1983 yılında Kıvanç, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine sonlandırdı. Yazar, spiker, sanat adamı olarak kabul edilen Halit Kıvanç, Türk halkına temiz bir Türkçe ile saygın ve eğitici çalışmaları ile hizmet vermesinden dolayı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından kariyer dalında büyük ödüle layık görüldü.

Ertem Şener'in aktardığına göre Halit Kıvanç'ın kimseyi tanımadığını ve konuşamadığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading