Yandex Metrica

Türkiye'ye gelen İtalya Başbakanı Mario Draghi kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mario Draghi görüşecek

Türkiye'ye gelen İtalya Başbakanı Mario Draghi kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mario Draghi görüşecek

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye geliyor. Mario Draghi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören ile karşılanacak. Peki Türkiye'ye gelen İtalya Başbakanı Mario Draghi kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mario Draghi görüşecek.

Kimdir

27.02.2024, 08:53

İtalya Başbakanı Mario Draghi, günün en çok arananları arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İtalya Başbakanı Mario Draghi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Türkiye'ye gelen İtalya Başbakanı Mario Draghi kimdir? Tayyip Erdoğan ile Mario Draghi görüşecek.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

İTALYA BAŞBAKANI MARİO DRAGHİ KİMDİR?

Mario Draghi, 3 Eylül 1947'de İtalya'nın başkenti Roma'da doğdu. Mario Draghi, siyesetçiliğin dışında bankacı ve ekonomisttir.

Mario Draghi, Federico Caffè gözetiminde Roma La Sapienza Üniversitesi'nde eğitimini tamamladı. Daha sonra Nobel Ödülü sahipleri Franco Modigliani ve Robert Solow gözetiminde 1976 yılında Massachusetts Institute of Technology'de ekonomi alanında doktora kazandı.

Mario Draghi, 1981-1991 senelerinde Floransa Üniversitesi'nde profesör oldu. 1984 senesinden 1990 senesine dek Dünya Bankası İcra Direktörü olarak çalıştı. 1991 senesinde İtalyan Hazine Genel Müdürü olan Mario Draghi, 2001 yılına kadar görevini sürdürdü. Hazinede çalışttığı süre zarfınca revize edilen İtalyan şirketleri ve mali mevzuat komitesi başkanlığında ve İtalyan finansal piyasalarını düzenleyen yasa tasarısı hazırladı. Bunun dışında, çeşitli banka ve şirketlerin eski yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

Mario Draghi, 2002-2005 senelerinde Goldman Sachs'ın başkan yardımcısı ve müdürü olarak çalıştı. Bunun dışında firma genelinde bir yönetim komitesi bir üyesiydi. Draghi, Harvard Üniversitesi'nde John F. Kennedy School'da Politika Enstitüsü Üyesi görevini yerine getirdi.

17 Mayıs 2011'de Avrupa Birliği Konseyi - Ecofin'in - tavsiyesiyle Avrupa Merkez Bankası Başkanı olarak adaylığı kabul edildi. 24 Haziran 2011'de Avrupa Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak göreve atanması Avrupalı ​​liderleri tarafından da onaylandı. 1 Kasım 2011'de Jean-Claude Trichet'ten görevi devralan Mario Draghi, bu görevi 31 Ekim 2019 tarihine dek devam ettirdi.

12 Ocak 2021'de İtalya'da başlayan hükûmet krizinin sonucunda Başbakan Giuseppe Conte 26 Ocak 2021'de istifa etti. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella 2 Şubat 2021'de teknokrat hükûmet kurmakla görevlendirildi. 12 Şubat 2021'de Temsilciler Meclisi'ndeki sağ ve sol partilerin çoğunluğunun desteğiyle ulusal birlik hükûmeti kurdu. Mario Draghi, 13 Şubat 2021'de yemin ederek İtalya başbakanı oldu.

Mario Draghi, 1973 senesinde Maria Serenella Cappello ile evlendi. Çiftin; Federica Draghi, Giacomo Draghi adında 2 çocuğu bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading