Yandex Metrica

Sümeyye Boyacı kimdir? Dünya şampiyonu Milli yüzücü Sümeyye Boyacı kaç yaşında, başarıları ne? 

Sümeyye Boyacı kimdir? Dünya şampiyonu Milli yüzücü Sümeyye Boyacı kaç yaşında, başarıları ne? 

Sümeyye Boyacı, Berlin'de yapılan Paralimpik Dünya Şampiyonası'nda kendi rekorunu da, Türkiye rekorunu da kırdı. Avrupa'da en iyi derece yapan ve altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı, vatandaşlar tarafından merak edildi. İnternette Sümeyye Boyacı hayatı ve başarıları araştırılıyor. Peki Sümeyye Boyacı kimdir? Dünya şampiyonu Milli yüzücü Sümeyye Boyacı kaç yaşında, başarıları ne? 

Kimdir

25.04.2024, 22:22

Sümeyye Boyacı, Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Paralimpik Dünya Şampiyonası yüzde yarışmasında kendi rekorunu ve Türkiye rekorunu kırarak birinci oldu. Altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı, Avrupa'nın en iyi derecesini yaparak tarihe adını yazdırdı. Bu olay üzerine Sümeyye Boyacı hayatı ve başarıları merak edilmeye başladı. Peki Sümeyye Boyacı kimdir? Dünya şampiyonu Milli yüzücü Sümeyye Boyacı kaç yaşında, başarıları ne? 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

SÜMEYYE BOYACI KİMDİR?

Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Aslen Eskişehirli olan Sümeyye Boyacı'nın doğumundan itibaren iki kolu bulunmamaktadır. Sümeyye Boyacı'nın bunun dışında kalça çıkıklığı rahatsızlığı da bulunmaktadır. Söylediği ifadelere göre, 2008 senesinde gittiği bir akvaryumda balıkların kolları olmadan yüzebilmesinden etkilenip yüzmeye başladı. 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

SÜMEYYE BOYACI BAŞARILARI

2013 senesinde antrenör Mehmet Bayrak ile çalışmaya başlayan Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, Haziran 2016 tarihinde Berlin’de düzenlenen 30. Uluslararası Alman Şampiyonası’nda yarıştı ve 50 m sırtüstü gençler B S5 kategorisinde altın madalya kazandı.

Sümeyye Boyacı, 100 m kurbağalama S6, 50 metre serbest S5 ve 50 metre kelebek S5 kategorilerinde yapılan serilerde elendi. Rio de Janeiro'da gerçekleştirilen 2016 Yaz Paralimpik Oyunları’nda 50 metre sırtüstü S5 kategorisini 8. sırada bitirdi. 2017 senesinde de Ligurya’da düzenlenen Avrupa Paralimpik Gençlik Oyunları’nda 50 metre sırtüstü S1-5 kategorisinde ise bronz madalya kazandı. Sümeyye Boyacı, 50 metre serbest S1-5 kategorisini dördüncülükle bitirdi. Milli yüzücü, aynı yılın Aralık ayında Meeksiko’da yapılan Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda dört farklı kategoride yarıştı.

Sümeyye Boyacı, 50 metre sırtüstü kategorisini dördüncülükle, 50 metre kelebek S5 kategorisini altıncılıkla, 50 metre serbest S5 ile 200 metre serbest S1-5 kategorilerini de yedincilikle bitirdi. 2018 senesi Ağustos ayında Dublin’de yapılan Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde birinci olup altın madalya kazandı. Bir sonraki sene Eylül ayında Londra’da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’ndaki 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde 44.74’lük derece ile gümüş madalya aldı.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

HEM KENDİ HEM TÜRKİYE REKORUNU KIRDI

Türkiye'nin gururu Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan Dünya Şampiyonası kota mücadelelerinde 50 metre sırtüstü yüzmede 41.41 saniye ile hem kendi hem de Türkiye rekorunu kırıp birinci oldu. Sümeyye Boyacı, Avrupa’nın en iyi derecesini yaparak altın madalya kazandı.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

SÜMEYYE, BARBİE BEBEK OLDU

Barbie, 2018 senesinden sonra başlattığı ve ön yargılar sebebiyle kendi potansiyelinin farketmeyen kız çocuklarının hayali duvarlarını yıkmak için çeşitli ülkelerden başarılı kadınları örnek olması için seçtiği çalışmada küçük yaşta rekordan rekora koşan Milli yüzücü Sümeyye Boyacı’nın da bebeğini yaptı. Barbie bebeğe sahip olan 3. Türk kadın olan Sümeyye Boyacı, Barbie bebeğine 2020 senesinde kavuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading