Yandex Metrica

Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu kimdir, neden tutuklandı?

Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu kimdir, neden tutuklandı?

Tutuklanma haberiyle gündeme gelen sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu'nun hayatı merak konusu oldu. Simge Barankoğlu kimdir, kaç yaşında ve neden tutuklandı? İşte detaylar...

Kimdir

06.04.2024, 07:09

Son günlerde sık sık sosyal medya gündemine düşen Simge Barankoğlu kimdir sorusu araştırılmaya devam ediyor. Peki Korktun mu videosu ile tanınan Simge Barankoğlu kimdir, kaç yaşında, ne yaptı ve neden tutuklandı?

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

SİMGE BARANKOĞLU KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

İzmir'de sosyal medyada para ödülü dolandırıcılığına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya fenomeni olan 17 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında olan Simge Barankoğlu'nun hayatı merak edilmeye başladı.

Adnan Menderes Üniversitesi mezunu olan sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu, 1995 yılında İzmir Ödemiş'te dünyaya geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden cesur pozlar ve videolar paylaşan isim geçtiğimiz yıllarda ''Örümcek, korktun mu? Yılan, korktun mu? Korkmadın mı?'' sözleriyle sözleriyle paylaşım yaparak yeni bir akım başlatmıştı. Sosyal medya kullanıcıları, o dönemde fenomen ismin videosunu taklit etmeye başlamıştı.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

SİMGE BARANKOĞLU NEDEN TUTUKLANDI?

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, sosyal medya üzerinden para ödülü kazanıldığını anlatarak, ''vergisi'' adı altında vatandaşlardan para alarak, dolandırıcılık yaptığı öne sürülen suç şebekesine karşı ihbar üzerine bir soruşturma başlattı. Polis ekipleri, dolandırıcılık şebekesinin, takipçilerini sosyal medya hesapları üzerinden oynanan oyun ile para ödülü kazandıkları fakat bunun için belirli bir miktarda vergiyi vererek ödülü alabilecekleri yalanıyla kandırdığını tespit etti. Ekipler, 10 Kasım günü eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarla aralarında sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın'ın da olduğu birçok kişiyi gözaltına aldı.

DHA'nın haberine göre tutuklanan Simge Barankoğlu'nun ifadesinde, "Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Ben tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" cümleleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading