Yandex Metrica

Ruhat Mengi kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ruhat Mengi kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Sözcü gazetesi köşe yazarı ve gazeteci Ruhat Mengi kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ruhat Mengi’nin hayatı ve biyografisi.

Kimdir

24.03.2024, 12:21

İYİ Parti kurucuları arasında yer alan ve 2018 yılında partideki görevinden istifa ederek ayrılan Sözcü gazetesi köşe yazarı Ruhat Mengi’nin hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Ruhat Mengi kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte cevabı... 

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

RUHAT MENGİ KİMDİR? 

15 Kasım 1951 tarihinde dünyaya gelen Ruhat Mengi, lisans öğrenimine Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’nde başladıktan sonra İngiltere’ye gitmiş ve Machester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Bölümü’nde eğitimini tamamlayarak 1978 yılında mezun olmuştur. 

Gazetecilik kariyerine moda yazıları yazdığı Günaydın gazetesinde başlayan Mengi, ayrıca televizyon ekranlarında yayınlanan tartışma ve haber içerikli çeşitli programlarında sunuculuğunu yapmıştır.  

1989 yılında Sabah Gazetesi’nde çalışmaya başlayan Ruhat Mengi, buradaki görevine 2002 yılına kadar devam etmiş ve ardından Vatan Gazetesi’ni kuran “Bağımsız Gazeteciler Grubu” arasında yer almıştır. 

Daha sonra Star TV ekranlarında yayınlanan, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Her Açıdan” adlı haber programını yapan Mengi, aynı zamanda Vatan Gazetesi’nde ise köşe yazarı olarak görev yapmıştır. 

5 Aralık 2013 tarihinde ise Vatan Gazetesi’nden ayrılarak Halk TV’ye geçen Ruhat Mengi, kendisinin hazırladığı “Her Açıdan” adlı programını burada sunmaya devam etmiştir. 

Daha sonra İYİ Parti kurucuları arasında yer alan ve İYİ Parti Genel İdare kurulu Üyesi olarak görev yapan Mengi, 2018 yılında partideki tüm görevlerinden istifa ederek ayrılmıştır. 

2021 yılının Temmuz ayında Sözcü gazetesine geçen ve köşe yazarı olarak görevine halen devam eden Ruhat Mengi, 1992 yılında gazeteci ve yazar Güngör Mengi ile ikinci evliliğini yapmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading