Yandex Metrica

Prof. Dr. Necdet Ünüvar kimdir? Necdet Ünüvar kaç yaşında, nereli ve mesleği ne?

Prof. Dr. Necdet Ünüvar kimdir? Necdet Ünüvar kaç yaşında, nereli ve mesleği ne?

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar kimdir, nereli, kaç yaşında ve mesleği nedir? Necdet Ünüvar’ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler haberimizin devamında sizler için derlendi.

Kimdir

21.03.2024, 14:36

2020 yılı Ağustos ayı itibariyle >Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın hayatına ve mesleki kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Necdet Ünüvar kimdir, kaç yaşında ve mesleği ne? 

İşte Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın hayatına dair merak edilen detaylar... 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

NECDET ÜNÜVAR KİMDİR? 

6 Haziran 1960 tarihinde Adana’nın Ceyhan ilçesinde dünyaya gelen Necdet Ünüvar, lisan öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak 1984 yılında mezun olmuştur. 

Tıp Doktoru unvanını alarak mezun olduktan sonra çalışma hayatına atılan Ünüvar, mecburi hizmet görevini Mardin’de tamamladıktan sonra Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önce İç Hastalıkları alanında daha sonra da Endokrinoloji ve Metabolizma alanında ihtisasını tamamlamıştır.  

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

NECDET ÜNÜVAR HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR? 

1996 yılında Atatürk Üniversitesi’nde önce Doçent ve yine aynı üniversitede 2001 yılında ise Profesör unvanını alan Necdet Ünüvar, ayrıca aynı üniversite de Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı’nın Başkanlığını yürütmüştür. 

2002-2007 yılları arasında ise Sağlık Bakanlığı’nda Müsteşar olarak görevini sürdüren Ünüvar, gerçekleşen Türkiye geneli seçimlerinde AK Parti’den 23, 24, 25 ve 26. dönemlerde Adana Milletvekili seçilerek TBMM’ye girmiştir. 

Necdet_Ünüvar_kimdir

TBMM’deki görevi süresince altı araştırma komisyonunda görev alan Ünüvar, aynı zamanda 23. ve 24. dönemlerde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği, 24. ve 26. dönemlerde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun Başkanlığı ve ayrıca yedi yıl kadar da Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu’nun Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 

04 Haziran 2020 tarihinde çalışmalarından dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından “Devlet Dostluk Nişanı” ile ödüllendirilen Necdet Ünüvar, Bilişim, Sağlık, Türk Dünyası ve bilhassa Azerbaycan ile kurulan ilişkiler ve Uyuşturucu ile mücadele kapsamında pek çok çalışmalar gerçekleştirmiştir.  

Aynı zamanda Uyuşturucu ile Mücadele Kurul Başkanlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunan Ünüvar, 9 Ekim 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyeliği görevine atanmıştır. 

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

NECDET ÜNÜVAR’IN REKTÖRLÜK GÖREVİNE ATANMASI 

1 Ağustos 2020 tarihinde ise yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Necdet Ünüvar, evli ve üç çocuk babasıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading