Yandex Metrica

Özcan Deniz kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Özcan Deniz kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Müzik ve sinema dünyasının tanınan ismi Özcan Deniz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Özcan Deniz evli mi, eşi ve çocuğu kim? Tüm detaylar haberimizde...

Kimdir

09.04.2024, 01:01

Özcan Deniz 19 Mayıs 1972 tarihinde Ankara'da doğdu ve beş yaşına kadar orada yaşadı. Özcan Deniz aslen Ağrılı ve Kürt kökenlidir. Ünlü oyuncunun ailesi 1977 yılında Aydın'a göç edince, çocukluğu ve gençliğinin ilk yılları Aydın'da geçti. Deniz, eğitim hayatı boyunca kendisinin kaleme aldığı küçük hikâyeleri oyunlaştırmış ve arkadaşları ile kurduğu küçük, amatör tiyatro topluluğuyla çevre yörelere turneler düzenledi. Tam da bu yıllarda müziğe olan yatkınlığının farkına vardı.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

ÖZCAN DENİZ NASIL ÜNLÜ OLDU?

Özcan Deniz, 1985 yılında Aydın'da tanınan ve aranan bir orkestra solisti haline geldi. Yine bu döemlerde ilk orkestra çalışmalarını yapmaya başladı. Ardından İzmir ve Antalya'da gibi müzik hayatının gözde şehirlerinde sahne çalışmaları yapmaya başladı. Aydın'ın Sultanhisar kasabasında düzenlenen Geleneksel Ses Festivaline katıldı ve birincilik ödülüne layık görüldü. Ardından aklında İstanbul'a gelme hayalleri oluşmaya başladı. 1988 yılında İstanbul'a gelmesi yeterli karşılığı bulmayınca 1989 yılında Almanya'ya gitme kararı aldı. Almanya'da olduğu süreçte de müzik çalışmalarına devam eden Özcan Deniz'i İstanbul'da fark edemeyen müzik yapımcıları, Münih'te keşfetmişlerdir.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

ÖZCAN DENİZ'İN ŞARKILARI VE FİLMLERİ NELERDİR?

1992 Yılında yaptığı ilk albüm çalışmasıyla, Yine Ağlattın Beni isimli albümünü çıkardı. 1993 yılında çıkardığı Meleğim isimli albüm ise, Deniz'in şöhret basamaklarındaki çıkış noktası oldu. Hiç durmadan çalışmaya devam eden şarkıcı, 1994 yılında Beyaz Kelebeğim albümünü çıkardı. Ünlenmesiyle beraber televizyon progrmlarında da sinema camiasının dikkatini çekti ve 1994 yılında Türk Sinemasının önde gelen isimlerinden Memduh Ün'ün Ona Sevdiğimi Söyle isimli filminde rol alarak, sinemaya ilk adımını attı.

1997 Senesinde Yalan mı albümünü çıkarmasının ardından yine aynı yıl Yalan mı isimli dizide rol alarak izleyicileriyle buluştu. Özcan Deniz bugüne gelinene dek sırasıyla Çoban Yıldızı, Aslan Gibi, Leyla, Ses ve Ayrılık, Hediye albümlerini, 2009 yılında da Sevdazede isimli albümünü çıkardı.

Şarkı ve sinemanın yanında sosyal bilinci de olan ünlü isim her sene bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktadır. Böbrek Vakfı, TOÇEV "Yaşasın Okulumuz", Kızılay dışında; Coca Cola Türkiye ve WWF “Herşey Değişir” işbirliği ile Bafa'ya Su, Ege'ye Bereket projesinin de öncü ismi oldu.

1999 Yılında hikayesini kendisinin yazdığı Aşkın Dağlarda Gezer isimli dizi ile tekrar seyirciyle buluştu. 2002 Yılına gelindiğinde efsane dizi Asmalı Konak ile müzikte yakaladığı başarılı kariyeri, oyunculukta da yakalamayı ve televizyon izleyicisinin gönlünü fethetmeyi başardı. 2004 yılında Haziran Gecesi, 2007 yılında Kader, 2008 yılında Aşk Yakar isimli projelerde yer aldı ve daha sonra Samanyolu " adlı dizi ile televizyon izleyicileriyle buluştu.

Müzik ve televizyon dizileri çalışmaları ile birlikte, sinema filmi çalışmaları da vardır. 1994 Senesinde çektiği Ona Sevdiğimi Söyle'den sonra 2002 yılında Kolay Para, 2003 yılında O Şimdi Asker, Asmalı Konak: Hayat, 2004 yılında hikayesini kendisinin yazdığı Neredesin Firuze, 2006 yılında Keloğlan Kara Prense Karşı, 2008 yılında ise Dışişleri Bakanlığı'nın estekleriyle Mevlana Aşkın Dansı isimli belgesel ile sinemaseverlerin karşısına geçti.

Özcan Deniz, 2011 Şubat ayında vizyona giren, Ya Sonra isimli senaryosunu üstlendiği filmde bu kez birçok deneyimi bir arada yaşadı ve oyunculuğunun dışında yönetmen kimliği ile de bu projeyi üstlendi. 2012 yılında 11. Albümü Bi Düşün ile müzik yolculuğuna devam ederken, Araf filminde kamyon şoförü Mahur karakterini üstlendi. Yine yönetmenliğini üstlendiği ikinci sinema filmi Evim Sensin ile 2 Kasım'da sinemaseverlerle buluştu ve birçok dalda ödül kazandı. Özcan Deniz, yine senaryosunu, başrolünü ve yönetmenliğini kendisinin üstlendiği üçüncü sinema filmi Su ve Ateş ile beyaz perdede sevenleriyle buluştu. Deniz, 2014 yılında yayın hayatına başlayan Karagül adlı dizide rol aldı ve daha sonra 2015 yılında Kaderimin Yazıldığı Gün isimli dizide oynadı.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ÖZCAN DENİZ EVLİ Mİ, EŞİ KİM? ÖZCAN DENİZ'İN ÇOCUĞU...

Özcan Deniz 1991 yılında Handan Deniz ile evlenmiş, 2000 yılında ise bu evlilik birliğini sonlandırmıştı. Ünlü isim 2018 yılında kendisinden 20 yaş küçük Feyza Aktan ile evlendi ve 2019 yılında çok konşulan bir ayrılık yaşadı. Deniz'in, Feyza Aktan ile olan evliliğinden Kuzey isminde bir oğlu var.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ÖZCAN DENİZ'İN ŞARKILARI VE ALBÜMLERİ

Yine Ağlattın Beni
Hadi Hadi Meleğim
Beyaz Kelebeğim
Yalan Mı?
Çoban Yıldızı
Aslan Gibi
Leyla
Ses ve Ayrılık
Hediye
Sevdazede
Bi Düşün

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

ÖZCAN DENİZ'İN FİLMLERİ

O Şimdi Asker
Asmalı Konak
Neredesin Firuze
Keloğlan Karaprens'e Karşı
Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı 
Ya Sonra
Araf
Evim Sensin
Su ve Ateş
Sevimli Tehlikeli
Her Şey Aşktan
İkinci Şans

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading