Yandex Metrica

Orhan Gencebay kimdir, hastalığı ne? Orhan Gencebay'ın durumu nasıl?

Orhan Gencebay kimdir, hastalığı ne? Orhan Gencebay'ın durumu nasıl?

Orhan Gencebay'ın hastaneye kaldırılmasıyla Orhan Gencebay kimdir? Orhan Gencebay'ın hastalığı ne? Orhan Gencebay öldü mü? gibi sorular sorulmaya başladı.

Kimdir

28.03.2024, 08:17

Arabesk müziğin önde gelen isimlerinden olan Orhan Gencebay'ın hastaneye kaldırılması sevenlerini telaşlandırdı. Haberi alanlar Orhan Gencebay kimdir? Orhan Gencebay nereli? Orhan Gencebay'ın hastalığı ne? gibi sorulara yanıt aradılar. 

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

ORHAN GENCEBAY KİMDİR?

4 Ağustos 1944 yılında Samsun'da dünyaya gelen Orhan Gencebay yahut gerçek ismiyle Orhan Kencebay, besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve oyuncudur.

80'li yıllarda revaçta olan ve arabesk müzik olarak adlandırılan türün önde gelen ismi olan Gencebay, oyunculuğuyla da Yeşilçam'da adından güçlü bir şekilde söz ettirdi.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

ORHAN GENCEBAY'IN YAŞAMI

Orhan Gencebay , 4 Ağustos 1944 senesinde ailesinin üçüncü çocuğu olarak Samsun'da dünyaya geldi. Müziğe ilgisini 6 yaşında keşfeden Gencebay, Rus konservatuvarından mezun olan ve asıl olarak Kırım göçmeni olan eski bir opera sanatçısı klasik batı müzisyeni Emin Tarakçı isminden keman ve mandolin dersleri alarak müzik dünyasına adımını attı. Henüz 7 yaşındayken bağlama ve Türk halk müziği dersleri alan Gencebay, 10 yaşına geldiğinde ilk bestesi Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri ortaya çıkardı.

13 yaşın geldiğinde Türk Sanat Müziği ve tambur eğitimi alan Gencebay, ortaokul ve lise senelerini Edirne, Samsun ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çalarak geçirdi. Samsun ile İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğu görevini yerine getirdi. Gencebay ayrıca, kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik görevini yerine getirdi. Gencebay, çocukluk zamanlarında en çok etkilendiği kişiyi, dönemin bağlama üstadı olan Bayram Aracı olduğunu söyledi. Orhan Gencebay'a o senelerde bu sebepten küçük Bayram lakabını takmışlardı.

Gencebay ilk profesyonel bestesini 'Ruhumda Titreyen Sonsuz Bir Alevsin' isimli eseri 14 yaşında yaptı. 16 yaşına geldikten sonra caz ve Rock müziği ile de ilgilenmeye başladı. Gencebay, batı nefesli sazlardan oluşan orkestralarda yer alarak tenor saksofon müzik aletini çaldı. Ardından İstanbul'a gelen Gencebay, Türkiye'nin ilk konservatuvarı ve eski adı Dârülelhan dye bilinen İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda yer aldı. Burada bir süre icra heyeti görevini yürüttü.

1964 senesinde TRT Ankara Radyosu sınavına giren Gencebay, bu sınavı yüksek başarıyla kazandı. Ancak, bu sınavda usulsüzlük olması sebebiyle iptal edilince, müzik çalışmalarına ara verdi ve askerlik için İstanbul'a gitti. Burada vatani görevini Heybeliada'da bahriyeli olarak devame ettirdiği senelerde merasim bölüğü bandosunda saksafon çalmaya da ara vermedi. 1966 yılında TRT İstanbul Radyosu sınavına giren Gencebay, bu sınavı iftiharla kazandı. Gencebay o dönem Türkiye çapında yapılan bağlama çalma yarışmasında sazın önden gelen isimlerinden olan Arif Sağ ve Cinuçen Tanrıkorur ile birlikte derece kazandı. Gencebay TRT İstanbul Radyosu'nda 10 aylık bir süreyle bağlama sanatçılığı icra etti. Kurumundaki müzik anlayışı ile kendi müzik anlayışının uyuşmaması sebebiyle oradan ayrıldı.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

ORHAN GENCEBAY ALBÜMLERİ VE PLAKLARI

Gencebay Türkü plâklarının ardından, 1968 senesinde ilk serbest çalışmalar plâğı olan Sensiz Bahar Geçmiyor-Başa Gelen Çekilirmiş isimli plağını çıkardı. Bu plaktan sonra Topkapı Plak ve İstanbul Plak'tan seri olarak albümler çıkarmaya başladı. 1969 senesinde çıkardığı Bir Teselli Ver-Yorgun Gözler 45'liği ile Gencebay adeta Türkiye'nin her köşesinde ün yaptı. Bestekâr ve enstrümanist kişiliğinin yanında, yorumcu kimliği ile de ön plana çıktı. 

1971 senesine geldiğimizde İstanbul Plak'a ortaklığa girişti. 1972 senesinde Yaşar Kekeva ile beraber Kervan Plak şirketini kurdular. Gencebay bu şirketin yöneticisi oldu. Kervan Plak, Türkiye'nin ilk yerli sermayeli plak şirketi olması nedeniyle diğerlerinden ayrıldı. Plak şirketi bünyesine Erkin Koray, Ajda Pekkan, Muazzez Abacı, Mustafa Sağyaşar, Ahmet Özhan, Kamuran Akkor, Semiha Yankı, Samime Sanay, Neşe Karaböcek, Bedia Akartürk, Nil Burak, Ziya Taşkent, Semiramis Pekkan, Ferdi Özbeğen, Gönül Yazar, Sezen Aksu gibi yıldız isimleri katarak döneme adeta damga vurdu. 

Gencebay, günümüze kadar olan sürede 35 filmde başrol oynarken, 90'a yakın filmin de müzik direktörlüğü yaptı. 1500'den fazla bestesi olan Orhan Gencebay, bunların 3500'ye yakınını kendisi seslendirdi.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ORHAN GENCEBAYIN EŞİ

Beyaz Kelebekler grubunun eski solisti, kendisi gibi ses sanatçısı olan Azize Gencebay'dan ayrılan Orhan Gencebay'ın, Sevim Emre ile 30 yıldan fazla bir süredir eevliliği devam ediyor. Oğlu Altan Gencebay ise hâlen Kervan Plak prodüktörlüğünü yürütmektedir.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ORHAN GENCEBAY'IN HASTALIĞI NE?

Orhan Gencebay öğrenilen bilgiler ışığında göğüs ağrısı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Gencebay burada anjiyo operasyonu geçirdi. 74 yaşındaki Gencebay'ın tıkanan iki damarına stent takıldı. 

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

ORHAN GENCEBAY'IN DURUMU NASIL?

Eşi Sevim Emre, Orhan Gencebay'ın durumuyla ilgili açıklama yaptı. Sevim Emre: "Benim canlarım Orhan Babanız evet hastanede ama şükürler olsun yoğun bakımda değil.İki damara anjiyo yapıldı ve üç stent takıldı sağlık durumu gayet iyi emin ellerde. Telefonlarınıza geç dönüyorum, lütfen kusura bakmayın sevgiler teşekkürler güzel gönüllerinizden öpüyorum. " dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading