Yandex Metrica

Sitede Ara

Nergis Öztürk kimdir, kaç yaşında? "Bergen" filminin Nadire'si olan Nergis Öztürk kimdir?

Nergis Öztürk kimdir, kaç yaşında? "Bergen" filminin Nadire'si olan Nergis Öztürk kimdir?

Nergis Öztürk, Bergen filminde "Nadire" karakterine hayat verecek. Filmin yayınlanmasına az bir vakit kaldı. Bunun üzerine Nergis Öztürk internette aranmaya başladı. Peki "Bergen" filminin Nadire'si olan Nergis Öztürk kimdir, kaç yaşında?

Kimdir

25.03.2024, 23:06

Nergis Öztürk, yeni rol alacağı Bergen filmiyle gündeme geldi. Filmin yayınlamasına sayılı günler kaldı. Bunun üzerine Nergis Öztürk internette aranmaya başladı. Peki "Bergen" filminin Nadire'si olan Nergis Öztürk kimdir, kaç yaşında?

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

NERGİS ÖZTÜRK KİMDİR?

Nergis ÖZtürk, 1980 yılında Kandıra'da doğdu. Ordulu bir öğretmen anne ve elektrik teknisyeni bir babanın çocuğu olan 1.72 boyundaki oyuncu Nergis ÖZtürk, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü bitirdi. Öztürk, Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Bölümünde yüksek lisans yaptı. Oyunculuk kariyeri boyunca sinema, tiyatro ve dizi çalışmalarını bir arada yürüten Nergis Öztürk, sinema hayatına, Altın Koza ödüllü "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" ile başladı. Daha sonra Barda, Kıskanmak, Gişe Memuru, Atlıkarınca, Yeraltı, Eve Dönüş Sarıkamış 1915, Koku gibi filmlerde oyunculuk yaptı. Öztürk, rol aldığı televizyon dizilerinden Hatırla Sevgili dizisindeki Ayla, Böyle Bitmesin dizisindeki Nisa, ve Avlu dizisindeki Zerrin Şahin karakteri ile tanındı.

2009'da Kıskanmak adlı filmdeki baş rol oyunculuğu ile 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 17. Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne sahip oldu. 2010'da Bunu Yapan İki Kişi adlı tiyatro oyunundaki performansı ile X. Lions Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Komedi Kadın Oyuncu Ödülü'nü elde etti. 2015'te oyuncu eşi Cemal Toktaş'la birlikte İstanbul'un ilk ve tek kabare restoranı Taşra Kabare'yi kurdu.

Diğer birçok oyun yanında Düşperest isimli kabareyi Şevki Çepa ve Cemal Toktaş'la beraber hemen her gösterilerinde tüm biletleri satılarak oyunculuklarını sergilediler. 2016'da Engin Hepileri ile birlikte sahnelemeye başladığı Akciğer adlı tiyatro oyununu sahnelemeye devam etmektedir. 2020'de rol aldığı, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Koku adlı film 57. Altın Portakal Film Festivali ve 8.Boğaziçi Film Festivali'nde bulundu.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

BERGEN FİLMİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Uzun zamandır beklenen Bergen filmi 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading