Yandex Metrica

Necdet Ünüvar kimdir? Necdet Ünüvar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Necdet Ünüvar kimdir? Necdet Ünüvar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Yeni dönemde kabinede hangi isimlerin yer alacağı merak ediliyor. Muhtemel isimler netleşmeye başladı. Muhtemel isimler arasında yer alan Necdet Ünüvar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar Necdet Ünüvar hakkında hangi görevler bulunduğunu araştırıyor. Peki, Necdet Ünüvar kimdir? Necdet Ünüvar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Kimdir

23.01.2024, 20:59

Necdet Ünüvar 28. Dönem muhtemel bakanlar arasında isminin geçmesinin ardından Necdet Ünüvar hayatına ilişkin araştırmalara başladı. Necdet Ünüvar hangi görevlere yer aldığı, eğitimi, özel hayatı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Necdet Ünüvar kimdir? Necdet Ünüvar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

NECDET ÜNÜVAR KİMDİR?

Necdet Ünüvar, 6 Haziran 1960’ta Adana Ceyhan’da doğdu. İlkokulu Adana’da, ortaokul ve Liseyi Mersin’de, Üniversiteyi Erzurum Atatürk Üniversitesinde tamamladı.

Tıp Doktoru olarak Mardin’de mecburi hizmet sonrası Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önce İç Hastalıkları ihtisasını, daha sonra Endokrinoloji ve Metabolizma ihtisasını tamamladı.

Atatürk Üniversitesinde 1996 yılında Doçent ve 2001 yılında Profesör oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 12.12.2002-08.05.2007 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 23, 24, 25 ve 26. Dönemde Adana Milletvekili seçildi.

6 Araştırma Komisyonunda görev yaptı: 3’ünde Başkanlık (Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı, Bilişim ve İnternet, Sağlıkta Şiddet), 1 Komisyonda Başkanvekilliği (Kayıp Çocuklar), 2 Komisyonda Üye olarak görev yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading