Yandex Metrica

Muhammed Mursi kimdir? Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kaç yaşında neden öldü?

Muhammed Mursi kimdir? Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kaç yaşında neden öldü?

Mısır'ın demokratik yolla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, vefatının üçüncü yılında internette gündem oldu. Mısır'ın eski  Haziran Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, casusluk suçuyla yargılandığı davanın duruşmasında hayatını kaybetti. Peki Muhammed Mursi kimdir? Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kaç yaşında neden öldü?

Kimdir

14.02.2024, 18:23

Muhammed Mursi, vefatının 3. yıl dönümünde anılıyor. Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, demokratik yolla seçilmiş ilk liderdi. Ölümünün 3. yıl dönümünde vatandaşlar tarafından araştırılan Muhammed Mursi, en çok arananlar arasına girdi. Peki Muhammed Mursi kimdir? Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kaç yaşında neden öldü?

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

MUHAMMED MURSİ KİMDİR?

Muhammed Mursi, 8 Ağustos 1951 tarihinde, Mısır'ın kuzeyindeki Şarkiye iline bağlı Eladva köyünde dünyaya geldi. Beş kardeşten en büyüğü olan Muhammed Mursi, ilk eğitimini Eladva köyünde  aldı. Muhammed Mursi'nin babası çiftçi annesi de ev hanımıydı. Kahire Üniversitesi'nde 1975-1978 yılları arasında mühendislik eğitimi aldı. Mühendislik doktorasını ise Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde tamamladı. 1982-1985 tarihleri arasında Northridge Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde yardımcı doçent oldu. Daha sonra eğitim vermek için Mısır'daki Zagazig Üniversitesi'ne geçiş yaptı.

İdeolojik bakımdan yakın olduğu Müslüman Kardeşler hareketi içerisinde siyasete atılan Muhammed Mursi, 2000 ve 2005 seneleri arasında milletvekili oldu. Müslüman Kardeşler'in yasal olarak seçime katılmaları mümkün olmadığından parlamentoya bağımsız siyasetçi olarak giriş yaptı. 5 yıl Mısır Halk Meclisi üyeliği yapan Muhammed Mursi, 2011 Mısır Devrimi'ne muhalif bir lider olarak destek sağladı. 30 Nisan 2011'de Müslüman Kardeşler'in oluşturduğu, Özgürlük ve Adalet Partisi'nin başkanı oldu.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

MISIR'IN 5. CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

2012 yılındaki Mısır Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Müslüman Kardeşler'in aday gösterdiği Hayrat Şatır'ın adaylığı düştü. Onun yerine Muhammed Mursi seçildi. Yoğun seçim kampanyası yürütülmesi sonucu ilk turda yüzde 25.5 oy aldı. Bu sayede ikinci tura girmeye hak kazanan Mursi, ikinci turda da yüzde 51.73 oy alarak Mısır'ın 5. cumhurbaşkanı seçildi.

2012–13 Mısır protestoları ismiyle bilinen, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan büyük gösterilerin sonucunda Mısır ordusu askeri bir müdahale ile yönetime el koydu. Mursi ise darbeyi kabul etmediğini söyledi, yandaşlarına direnmeleri gerektiğini ifade etti. Daha sonra Muhammed Mursi'nin gözaltına alındığı, ev hapsinde tutulacağı bildirildi.

Muhammed Mursi, 16 Mayıs 2015 tarihinde mahkeme tarafından idam cezasına çarptırıldı. 16 Haziran 2015 tarihinde hakkında açılan "casusluk" davasından müebbet hapse mahkûm edilen Mursi, "cezaevi baskınları" davasında da mahkeme idam kararını onadı.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

MUHAMMED MURSİ NEDEN ÖLDÜ?

Sağlık durumunun kötüye gitmesinden sonucu, 17 Haziran 2019 tarihinde, Cumhurbaşkanı seçilmesinden 7 yıl sonra duruşma salonunda kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading