Yandex Metrica

Metin Gürcan kimdir, kaç yaşında? Metin Gürcan hangi suçlardan tutuklandı?

Metin Gürcan kimdir, kaç yaşında? Metin Gürcan hangi suçlardan tutuklandı?

Metin Gürcan'ın göz altına alınmasının ardından vatandaşlar Metin Gürcan hakkında araştırmalar yapmaya başladı. DEVA Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer alan, Metin Gürcan kimdir? Metin Gürcan kaç yaşında? Metin Gürcan aslen nereli? Metin Gürcan ne suç işledi? Metin Gürcan aslen nereli? Metin Gürcan neden gözaltına alındı? Detayları haberimizde...

Kimdir

12.03.2024, 23:52

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

METİN GÜRCAN KİMDİR?

Metin Gürcan, 1976 yılında Bilecik'in Bozöyük ilçesinde dünyaya geldi. Gürcan, 1998'de Kara Harp Okulu'ndan Sistem Mühendisi Piyade Teğmen olarak derecesiyle mezuniyete hak kazandı. 1998-2014 seneleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın birçok biriminde bulunan Gürcan, akademik çalışmalarına devam edebilmek adına zorunlu hizmetini bitirip 2015 senesinin Ocak ayında kendi isteği ile emeklilik kararı aldı. Metin Gürcan'ın meslek hayatının yaklaşık olarak 8 yıllık kısmı Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da çeşitli operasyonel faaliyetler, irtibat ve eğitim görevlerinde bulunarak geçti.

Özel Kuvvetler kadrosunda yetişen Metin Gürcan, 2008-2010 seneleri arasında ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü'nde 'Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi' adlı teziyle Güvenlik Çalışmaları alanında master derecesi elde etti.

Metin Gürcan, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde TSK'nın kurumsal dönüşüm kapasite ve isteği konusunda ele aldığı doktora tezini Nisan 2016 yılında savunarak doktorasını tamamladı. Gürcan bu çalışmasını 2018 senesinde 'Opening the Blackbox: Turkish Military Before and After July 15' ismiyle kitap olarak kaleme aldı.
Çok iyi ingilizce ve orta derecede Rusça bilen Gürcan, 2009 senesinde Solomon Asch Conflict Center/ Bryn Mawr College'de ve 2014 ile 2015 senelerinde Oxford Üniversitesi Savaşın Değişen Karakteri (Changing Character of War-CCW) programında misafir araştırmacı olarak yer aldı.

Metin Gürcan'ın Turkish Studies, Small Wars Journal, Dynamics of Asymmetric Conflict, Perceptions gibi uluslararası hakemli dergiler ve ulusal hakemli dergilerde; çatışmanın değişen doğası, terörizm, ayaklanma ve ayaklanmaya karşı koyma, sivil-asker ilişkileri, dış politika ve askeri strateji konularında yayımlanan 22 akademik makalesi yer alıyor. Aynı zamanda Gürcan'ın çeşitli Türk ve yabancı haber sitelerinde güvenlik konularında yazıları periyodik olarak yayınlanıyor.

Metin Gürcan'ın Oxford Universitesinden Prof. Robert Johnson ile birlikte editörlüğünü üstlendiği The Gallipoli Campaign: The Turkish Perspective (Çanakkale Savaşı: Türk Perspektifi)' isimli İngilizce kitabı Nisan 2016'da yayımlandı. Yine 'What went wrong in Afghanistan?: Understanding Counterinsurgency in Tribalized, Rural, Muslim Environments (Afganistan'da Ne yanlış Gitti? Aşiret Yapılı Kırsal Müslüman Bölgelerde Ayaklanmaya Karşı Koymayı Anlamak)' isimli İngilizce kitabı Mayıs 2016 yılında yayımlandı. Metin Gürcan, yeni kurulan DEVA Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer alıyor.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

METİN GÜRCAN NEDEN TUTUKLANDI?

Metin Gürcan sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gürcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ''Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde…Arama yapıyorlar . Şok oldum. Desteğiniz istiyorum.'' ifadelerini kullandı. Bugün, Ankara Adliyesi’ne sevk edilen Gürcan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading