Yandex Metrica

Mark Lanegan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

Mark Lanegan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

Mark Lenegan hayatını kaybetti. Bunun üzerine internette "Mark Lanegan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?" aramaları yapılmaya başlandı. Peki Mark Lanegan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

Kimdir

23.01.2024, 18:51

Ünlü rock grupları Screaming Trees ve Queens of the Stone Age ile bilinen müzisyen Mark Lanegan hayata gözlerini yumdu. Bunun üzerine internette "Mark Lanegan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?" aramaları yapıldı. Peki Mark Lanegan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? detaylar haberimizde.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

MARK LANEGAN KİMDİR?

Mark William Lanegan 25 Kasım 1964'te Washington, Ellensburg'da doğdu. İlk olarak Screaming Trees'in baş şarkıcısı olan sanatçı, aynı zamanda Queens of the Stone Age ve The Gutter Twins'in bir üyesi olarak tanınıyordu . 1990 tarihinden beri on bir solo stüdyo albümünün yanı sıra Isobel Campbell ile üç ve Duke Garwood ile iki ortak albüm çıkardı. Lanegan, "üç günlük sakal kadar cızırtılı, ancak mokasen derisi kadar esnek ve esnek" olarak tanımlanan bariton sesiyle biliniyordu.

Lanegan, müzik kariyerine 1984 yılında, 2000 yılında ayrılmadan önce yedi stüdyo albümü ve beş EP çıkardığı psychedelic grunge grubu Screaming Trees'in solisti olarak başladı. 1990 tarihinde ilk solo stüdyo albümü The Winding Sheet'i çıkardı. Ardından on solo albüm daha yayınladı ve beğeni topladı. Fakat yalnızca orta düzeyde ticari başarı elde etti. Screaming Trees'in sona ermesinin ardından, Queens of the Stone Age'in sık sık işbirlikçisi oldu. Rated R , Songs for the Deaf, Lullabies to Paralyze, Era Vulgaris albümlerinde bulundu.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

MARK LENEGAN ALBÜM VE ŞARKILARI NELERDİR?

Lanegan ayrıca kariyeri boyunca, yayınlanmamış bir Lead Belly albümünü kaydettiği Nirvana'dan Kurt Cobain de dahil olmak üzere çeşitli sanatçılarla işbirliği yaptı . Ayrıca Mad Season grubunda Alice in Chains'den Layne Staley ve Pearl Jam'den Mike McCready ile sahne aldı. 2003'te The Afghan Whigs'den Greg Dulli ile The Gutter Twins'i kurdu. Belle ve Sebastian'dan şarkıcı Isobel Campbell ile üç ortak albüm çıkardı. 2017 tarihinde Lanegan, açıklamalar ve anekdotların eşlik ettiği şarkı sözleri koleksiyonu olan I Am the Wolf: Lyrics & Writings kitabını çıkardı. Anıları, Sing Backwards and Weep, 28 Nisan 2020'de yayınlandı. Lanegan'ın COVID-19 ile sözleşme yapma ve yaşama deneyimlerini ayrıntılandıran başka bir anı kitabı Devil in a Coma 2021'de yayınlandı. Mart 2021 tarihinde Kerry Hastanesi'ne yatırıldı.

Sanatçının Twitter hesabında yapılan açıklamada, Amerikan şarkıcı ve şarkı sözü yazarının İrlanda'nın Killarney kentindeki evinde öldüğü bildirildi. Sanatçının ölümü ardından müzik ve eğlence dünyasından birçok isim taziye mesajı paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading