Yandex Metrica

Kerem Tunçeri kimdir, kaç yaşında? Kerem Tunçeri ifşa olayı nedir?

Kerem Tunçeri kimdir, kaç yaşında? Kerem Tunçeri ifşa olayı nedir?

Kerem Tunçeri ifşa davasıyla yeniden gündem oldu. Peki, Kerem Tunçeri kimdir? Kerem Tunçeri kaç yaşında? Kerem Tunçeri sevgilisi kimdir? Kerem Tunçeri ifşa davası nedir? Kerem Tunçeri neden gündem oldu? Detayları haberimizde...

Kimdir

04.03.2024, 20:10

Basketbol camiasının popüler isimlerinden biri olan Kerem Tunçeri'nin hayatı merak ediliyor. Peki, Kerem Tunçeri kimdir? Kerem Tunçeri kaç yaşında? Kerem Tunçeri sevgilisi kimdir? Kerem Tunçeri ifşa davası nedir? Kerem Tunçeri ifşa olayı nedir?

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

KEREM TUNÇERİ KİMDİR?

Kerem Tunçeri 14 Nisan 1979 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray'da yetişen Kerem Tunçeri, basketbol kariyerinde guard mevkiinde hem Türkiye'nin önemli takımlarında hem de Türk Milli takımında görev almıştır.

Galatasaray'da başarılı olduktan sonra 1999 senesinde Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Orhun Ene'nin arkasında yedek oyun kurucu pozisyonunda Orhun'u dinlendirmek üzere milli takım kadrosunda yer almıştır. Fakat şampiyonada Orhun Ene'nin sakatlık yaşaması üzerine tüm sorumluluk Kerem Tunçeri'ye kalmış ve genç yaşına ve tecrübesizliğine rağmen çok başarılı bir turnuva yaşamıştır. Turnuvada asist kategorisinde 3. sırada olan Kerem Tunçeri, kendini bu turnuvada kanıtlamış ve milli takımın değişilmez oyuncularından biri olmuştur.

Bu turnuvanın ardından Anadolu Efes gibi hedefleri yüksek bir takıma transfer olan Kerem Tunçeri daha sonraki sezonlarda bulunduğu takımlardaki derin kadro ve ona daha az sorumluluk verilmesi sebebiyle birçok basketbol severe göre 1999 yılından sonra kendini gerçek potansiyeline ulaştıramadı. Türkiye'nin evsahipliği yaptığı ve final oynadığı 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda milli takımın sergilediği başarılı performansa rağmen eleştirilerin hedefteki tek oyuncusu takımın oyun kurucusu Kerem Tunçeri oldu. Bir yıl sonra İndiana'da oynanan Dünya Şampiyonasında milli takım bu defa başarısız bir performans sergiledi ve Kerem Tunçeri kötü bir performans gösterdi.

Milli takımdaki oyunu eleştirilerin hedefi olsa da Anadolu Efes'in oyun kurucusu olarak rol aldığı şampiyonlukların sonrası 2004/2005 sezonunda Ülkerspor'a transfer gerçekleştirdi. Fakat Ülker'le yarı finalde Beşiktaş'a elenerek final oynayamadı. 2005/2006 sezonu başında Beşiktaş'a transfer gerçekleştirdi.

2005/2006 sezonunda Beşiktaş Cola Turka'da kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. 6 tane Avrupa çapında oyuncusu olan ancak rotasyonda kullanabileceği üst düzey başka oyuncusu olmayan takımın en büyük yıldızı Kerem oldu ve kendini tüm Avrupa'ya bir kez daha gösterdi. Yıl ortasında İspanya'nın önemli takımları Tau Ceramica ve Barcelona'dan transfer teklifleri aldı. Fakat Beşiktaş yönetimi Kerem'i satmak istemedi. Yaptığı etkili savunma, maçın temposunu ayarlayan lider oyuncu olma, asist, kritik anlarda basket bulma gibi kaliteli bir point guardın yapabileceği her şeyi Kerem Tunçeri başarıyla yerine getirdi. 2005-2006 sezonunda Türkiye Ligi'nde asist kralı oldu ve ligin MVP'si ünvanını kazandı. Sezonu tamamladıktan sonra 2006/2007 sezonu için İspanya'nın ve Avrupa'nın en önemli takımlarından Real Madrid ile sözleşme imzaladı.

Real Madrid'teki ilk sezonunda İspanya'da ve Uleb Cup'ta şampiyonluk kazandı. Avrupa'nın ikinci büyük kupası olan Uleb Cup finalinde Litvanya takımı BC Lietuvos Rytas'a mağlup oldular. İki büyük kupa kazandığı ilk sezonunda yeterli sorumluluk alamasa da koçunun kendisinden beklediği şeyleri fazla ön plana çıkmadan yerine getirdi. Aldığı zamanı iyi değerlendirdi. İkinci sezonunda takım içindeki etkinliği daha fazla arttı. Sezon başında yakaladığı yüksek üçlük yüzdesi ve skorer kimliği ile takımın önemli bir kozu oldu. İspanya Ligi'nde ve Euroleague'de birçok maçın kazanımında önemli rol oynadı ve takımın lider oyuncularından biri oldu. Fakat sezonun ilerleyen bölümünde aldığı süreler tekrardan azalmaya başladı ve koç tarafından fazla ön plana çıkması engellendi. Euroleague'de dörtlü final Madrid'de düzenlenecek olmasına rağmen Madrid'in bu güzide kulübü dörtlü finallerde yer almadı. İspanya ligi play-off çeyrek final serisinde de sürpriz bir şekilde Unicaja Malaga'ya mağlup olarak elendiler. Hayal kırıklığıyla sona eren bu sezonun sonrasında 2008'in yaz ayında birçok İspanyol ve Türk kulübünden teklif almasına rağmen çok büyük yatırımlar yapan sansasyonel Rus kulübü Triumph Lyubertsy ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

2006 senesinde Dünya Basketbol Şampiyonasında sakatlığı nedeniyle oynayamamıştır. 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da Real Madrid'de oynamasına rağmen Bogdan Tanjevic'in tercih etmediği isimlerden olmuştur. Tanjevic'in şaşkına çeviren sürpriz kadrosunda kendine yer bulamamıştır. 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubu kadrosuna ise yer almıştır.

Kerem Tunçeri ile abisi Kemal Tunçeri'nin kurduğu #YÖNLENDİRME Tunçerispor genç yetenekleri keşfedip Türk basketboluna kazandırıyor.

2009 sezonun yarı devresinden itibaren Anadolu Efes ile anlaşma imzalamıştır. Kerem Tunçeri 5 yıl sonra tekrardan Efes forması giyecektir.
Dünya Şampiyonası Yarı Finalinde, unutlmaz Türkiye-Sırbistan (11 Eylül 2010) maçında bitime 0.5 saniye kala turnikesiyle durumu 83-82 yaparak Türkiye'yi finale taşımıştır.

2008-09 sezonunun ikinci yarısından itibaren Efes Pilsen ile anlaştı.

2008-09 sezonunda ligde maç başına 4.6 sayı 1.1 ribaunt 3.8 Euroleague'de ise 4.2 sayı 2.2 asist ortalamalarıyla sezonu noktaladı ve sezonda takımıyla önceden kazandığı 3 şampiyonluğun yanında bir şampiyonluk daha ekleyerek,

Tunçeri 2010-11 sezonunda EuroLeague'de genelde iyi bir görüntü çizmiştir ve maç başına 9.1 sayı 3.5 asist ortalamalarıyla oynamıştır. Ligde ise 3000. sayı barajına ulaştığı sezonda 7.8 sayı 4.0 asist ortalamaları tutturarak sezonu noktalamıştır.

2011-12 de Euroleague'de kötü bir performans çizse de ligde maç başına 10.4 sayı ile iyi bir performans sergiledi. Tunçeri'nin normal sezonda ortaya koyduğu iyi performansın yanı sıra play-off'larda da iyi bir performans ortaya koyarak büyük bir beğeni kazandı.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

KEREM TUNÇERİ İFŞA OLAYI NEDİR?

Kerem Tunçeri, Murat Boz ile ayrılık yaşayan Aslı Enver ile ilişkiye başlamıştı. Fakat Aslı Enver bu ilişkide hayatının şokunu yaşadı. Kerem Tunçeri'nin başka kadınlara attığı mesajların ifşa olması sonrası Aslı Enver ilişkiye nokta koymuştu. İşte o mesajlaşmalardan bazıları;

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading