Yandex Metrica

Kamala Harris kimdir, kaç yaşında ve görevi ne?

Kamala Harris kimdir, kaç yaşında ve görevi ne?

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris Kimdir, kaç yaşında ve görevi nedir? İşte ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in hayatına dair detaylar...

Kimdir

23.01.2024, 17:58

2021 yılının Ocak ayında ABD Başkanı Joe Biden ile beraber ABD Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Kamala Harris’in hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Kamala Harris kimdir, kaç yaşında ve görevi nedir? İşte ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

KAMALA HARRİS KİMDİR? 

20 Ekim 1964 tarihinde ABD’nin California eyaletinde dünyaya gelen Kamala Harris, politikacı kimliğinin yanı sıra aynı zamanda avukattır ve ABD tarihinde Afroamerikalı olan ilk kadın Başkan Yarımcısıdır. 

2003 yılında ABD’nin San Francisco şehrinde ilk kadın eyalet savcısı olan Harris, 2020 yılında ise California’nın 32. Başsavcılığı görevine seçilmiştir. 2014 yılında gerçekleşen seçimlerde de aynı görevine devam eden Kamala Harris, siyasi kariyerine ise 2016 yılında gerçekleşen seçimlerde California Eyaleti Senatörü olarak seçilmesiyle başlamıştır. Böylece California Eyaleti’nin ilk siyah kadın senatörü, ABD'nin ise ikinci siyah kadın senatörü ve ilk Hint asıllı senatörü olmuştur. 

2020 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri’nin gerçekleşen Başkanlık Seçimlerinde Başkan olmak için mensubu olduğu Demokrat Partisi'nden (DP) parti içi ön seçimlere katılan Kamala Harris, ardından yeterli başarıyı sağlayamamasından dolayı adaylıktan çekilmiştir.  

Kamala_Harris_kimdir

2020 yılı Ağustos ayında ise Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden'ın yanında Başkan Yardımcısı adayı olarak yer alan Harris, gerçekleşen ABD Başkanlık seçimlerinde Joe Biden’in seçilmesiyle ABD Başkanı olarak 20 Ocak 2021 tarihinde göreve başlamıştır. 

ABD Başkan Yardımcısı olarak görevine halen devam etmekte olan Kamala Harris, baba tarafından Jamaika, anne tarafından ise Hindistan asıllıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading