Yandex Metrica

Kadir İnanır kimdir, kaç yaşında? Kadir İnanır aslen nereli?

Kadir İnanır kimdir, kaç yaşında? Kadir İnanır aslen nereli?

Kadir İnanır'ın hayatı merak ediliyor. Sosyal medya kullanıcıları; Kadir İnanır kimdir? Kadir İnanır aslen nereli? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın hastalığı nedir? Gibi sorulara yanıt arıyor. Detaylar haberimizde...

Kimdir

24.04.2024, 23:19

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

KADİR İNANIR KİMDİR?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 tarihinde Ordu Fatsa'da dünyaya geldi. Kadir İnanır, Mehmet İnanır ve Rukiye İnanır çiftinin çocuğudur. Kalabalık ailesinin Kadir İnanır, 14 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelmiştir. Küçük yaşta oyunculuğa ilgisi ve yeteneği olan Kadir İnanır, Fatsa'daki ilkokulunda bu yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde yer alarak gösterdi. İnanır, yatılı olarak eğitim gördüğü İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nin sonrasında o süreçte üniversiteyi okuyamadı. İnanır, yıllar sonra Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

1969 senesinde katıldığı bir yarışmada 1. olan ve ödül alan İnanır, sonrasında çeşitli foto romanlarda oynadı. İnanır, buradan da sinemaya kariyerine geçti. İlk filmi "Son Yedi Adım Sonra"da oynadıktan kısa bir süre sonra, başrollerde yer almaya başladı. Toplam 182 sinema filminde ve 7 televizyon dizisinde oynayan İnanır'ın en uzun soluklu dizisi Marziye isimli yapımdır.

Kadir İnanır, 5. Adana Altın Koza Film Şenliği'nde Utanç isimli film ile En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Ayrıca başrollerini Fatma Girik, Serpil Çakmaklı, Nur Sürer, Erdal Özyağcılar ile paylaştığı 1985 yapımı Yılanların Öcü isimli  Şerif Gören filmi ile 23. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Kadir İnanır, 1990 yılında Med Cezir Manzaraları isimli film ile 3. Ankara Film Şenliği'nde de En İyi Erkek Oyuncu dalında ödülün de kazananı oldu.

Kadir İnanır hakkında, 2000 senesinde Derman Bey dizisinin çekimleri devam ederken rol arkadaşı Buket Saygı'ya gönderdiği smsler sebebiyle taciz davası açıldı. İnanır, smsleri "motivasyon" sebebiyle gönderdiğini belirtmesine rağmen 2003 senesinde sonuçlanan davada "sarkıntılık ve hakaret etmek" suçlarından 6 ay hapis cezası aldı. İnanır, iyi halden dolayı bu ceza 456 milyon 300 bin lira para cezasına çevrildi.

Kadir İnanır son olarak, Memduh Ün ve Tunç Başaran'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Fatma Girik ile birlikte başrollerini oynadığı 2005 yapımı Sinema Bir Mucizedir isimli yapımda rol aldı.

Reklam filmlerinde yer alan Kadir İnanır, hiç evlilik yaşamadı. Şarkıcı Soner Arıca, Kadir İnanır'ın yeğenidir. Hüseyin Karabey, 2010 yılında Kadir İnanır'ın 41 yıllık sanat hayatını anlatan belgeseli çekildi. 2011 senesinde "Petrol ofisi" reklamlarında oynayan Kadir İnanır 2012 yılında "Ofçay" reklamlarında yer aldı.

Şubat 2012'de bel fıtığı ameliyatı olan Kadir İnanır, sonrasında akciğerlerinde görülen bir tümör nedeniyle bir ameliyat daha geçirdi.  Kadir İnanır, 3 nisan 2013 senesinde Ak Parti Hükücek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden yer almıştır.

Habere Tepki Ver

2

1

0

2

0

0

0

1


Loading