Yandex Metrica

İlhan İrem kimdir, kaç yaşında, nereli? İlhan İrem öldü mü?

İlhan İrem kimdir, kaç yaşında, nereli? İlhan İrem öldü mü?

İlhan İrem sağlığıyla ilgili çıkan söylentiler üzerine İnstagram' dan yayınladığı fotoğrafla bu söylentileri yalanladı. Bu durum üzerine  sevenleri tarafından merak edilen İlhan İrem internette araştırılmaya başlandı. Peki, İlhan İrem kimdir, kaç yaşında, nereli? 

Kimdir

25.03.2024, 11:06

İlhan İrem hakkında çıkan asılsız sağlık problemi iddialarını yalanladı. Bu haberler üzerine İlhan İrem internette araştırılmaya başlandı. Peki, İlhan İrem kimdir, kaç yaşında, nereli? 

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

İLHAN İREM KİMDİR?

İlhan İrem, 1 Nisan 1955 yılında Bursa'da dünyaya geldi. İrem'in çocukluğu Heykel'de eski Adliye binası çevresindeki Hacılar Mahallesi'nde geçti. Eğitimini Bursa Koleji'nde sürdürürken müziğe merak saldı. 1969 yılında ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımlarını attı. 1970 yılında Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında Meltemler adını verdikleri orkestraları ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Meltemler ile 1970 - 1973 yılları arasında Bursa Çelik Palas Oteli ve Uludağ'daki çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı da yaptı. 1973 yılında kendi imkanları ile Diskotür firmasına yaptığı ilk 45'liği "Birleşsin Bütün Eller - Bazen Neşe Bazen Keder" ile beklediği başarıya ulaşamadı. Plak firmasının bestelerini başka sanatçılara söyletme isteğini geri çevirdikten sonra yapmış olduğu ikinci 45'liği "Yazık Oldu Yarınlara - Haydi Sil Gözlerini" genç sanatçıyı bir anda meşhur edip en popüler sarkıcı konumuna getirdi.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

EUROVİSİON' DA FİNALE KALDI AMA YARIŞAMADI

1975 yılında yayınlanan üçüncü 45'liği "Anlasana" ile de başarısını sürdürdü. 1976 yılında yayınladığı dördüncü 45'liğinde Tanrı'yı sorguladığı "Kuklacı Amca" 45'liği gelen baskılar sonucunda plak şirketi tarafından piyasadan geri çekildi. 1976 yılında ilk LP çalışması olan "İlhan İrem 1973-1976" yayınlandı. "Üzülme Dostum", "Havalar Nasıl", "Ayrılık Akşamı", "Sensiz de Yaşanıyor", "Bal Ağızlım" gibi her yaptığı 45'lik liste birincisi oldu, 1973-1981 yılları arasında toplam 10 adet 45'liği yayınladı. 1979 yılında yayınladığı senfonik yapıdaki "Sevgiliye" LPsi ile ilk defa akademik bir çalışmayla müzik yaşamında yeni bir yola girdi. "Sevgiliye" albümünde ilk defa kendi yazdığı sözler dışında bir Nazım Hikmet şiiri olan "Hoşgeldin"i besteledi ve seslendirdi. "Bir Yıldız" adlı bestesi 1979 Eurovision Türkiye finaline kaldı ama yarışamadan askere götürüldü. 1981 yılında askerliğinde hazırladığı bestelerden oluşan "Bezgin" yayınlandı. 1983 yılında yedi yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve sanatçının kendisi tarafından "Rock senfonisi" olarak adlandırılmış üçlemesi "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." sırayla halkın beğenisine sunuldu. 2000 yılında eski çalışmaları olan "Bezgin", "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." albümleri, bazı bölümleri yeniden mix edilmiş orijinal kayıtlarıyla "Bezginin Gizli Mektupları", "Uçuk Mavi Pencere", "Bulutlara Köprü", "Düşler ve Ötesi" isimleriyle tekrar piyasaya çıkarıldı. 2001 yılında en son çalışması "Seni Seviyorum" yayınlandı. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi psikoloji mezunu olan eşi Hansu İrem ile 1 Ekim 1991 tarihinde evlenen İrem'in son dönem eserlerinin pek çoğunun şiirlerini eşi oluşturmakta, aynı zamanda albümlerinin kapak fotoğraflarını çekmektedir. Hansu İrem bunlar dışında İlhan İrem'in sanat yönetmenliğini yapmaktadır.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

İLHAN İREM NEDEN ÖLDÜ?

Böbrek rahatsızlığı yaşayan İlhan İrem 2016 senesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı diyaliz makinasına bağlı olarak yaşamına devam ediyordu. Sanatçı 28 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading