Yandex Metrica

Esengül kimdir, kaç yaşında neden öldü? Şarkıcı Esengül nereli?

Esengül kimdir, kaç yaşında neden öldü? Şarkıcı Esengül nereli?

Bergen filminden sonra şarkıcı Esengül merak edilmeye başladı. İnternette 'Esengül kimdir, kaç yaşında neden öldü? Şarkıcı Esengül nereli?' araması yapılmaya başladı. Peki Esengül kimdir, kaç yaşında neden öldü? Şarkıcı Esengül nereli?

Kimdir

25.04.2024, 13:38

Bergen filminden sonra erken yaşta hayatını kaybeden şarkıcı Esengül vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İnternette 'Esengül kimdir, kaç yaşında neden öldü? Şarkıcı Esengül nereli?' araştırılması yapılmaya başladı. Peki Esengül kimdir, kaç yaşında neden öldü? Şarkıcı Esengül nereli?

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

ESENGÜL KİMDİR?

Esengül, İstanbul doğumlu iki kız kardeşten biridir. Esengül ilk müzik eğitimini konservatuvar mezunu annesi Piraye Ağan'dan aldı. Daha sonra Cavit Deringöl, İrfan Özbakır ve ona "Esengül" takma adını veren Abdullah Nail Bayşu ile çalışmalar gerçekletirdi. 15 yaşındayken katıldığı, yapımcı Ayhan Coşkun'un açtığı ses yarışmasında birincilik elde etti.

İlk 45'liği olan Aşkımı Süpürmüşler'in kazandığı başarıdan sonra, gazinolarda şarkıcı olarak çalışmaya başladı. Albümleri genellikle Lütfü Sütşurup'un prodüktörlüğünde, Taç Plâk firmasından çıktarak vatandaşlara sunuldu. Esengül; İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ünlü gazinolarda  assolist olarak sahne aldı.

Esengül, kariyerinin ilk senelerinde Orhan Akçınar ile evlendi. Ancak gazino dünyası ile eşi arasındaki dengeyi sağlayamayarak, evlendikten bir ay sonra şiddetli geçimsizlik sebebiyle evliliğini bitirdi. Bir süre sonra Adnan Şenses ile evlendi. Daha sonra Şenses'i terk ederek, dönemin Beşiktaşlı futbolcusu Tayfun Kalkavan ile ilişkisi başladı. Art arda yaşadığı aşklar ve bir akşam gazinoda eline tutuşturulan silah ile ateş etmesi gibi olaylarla, medyanın ve halkın ilgisini yoğun şekilde üzerine çekmeye başladı.

Esengül sanat yaşamı haricinde iş dünyasının kabadayıları ile ilişkileri yüzünden polis tarafından izleniyordu. Yakaladığı erken şöhreti daha fazla kaldıramadığı bu dönemde, bazı silahlı olaylara adı karıştı. 31 Mart 1979 senesinde çalıştığı Semiramis Pekkan'ın adını taşıyan Semiramis Gazinosu'nda "Oflu İsmail" lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu'nun çıkardığı olayda, gazino sahibi Akbulut Karaoğlu ile şef garson Hasan Yolal gözlerinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Olaydan sonra, nedeninin Esengül'ün tutarsız davranışları olduğu ifade edildi.

Esengül, iş adamı Faruk Özfıratlı ile beraber 19 Nisan 1979 yılında Ataköy, Bakırköy'de geçirdiği trafik kazası sonucu öldü. Kazanın bir mafya hesaplaşması olduğuna ilişkin kamuoyunda yankı bulmasından sonra cinayet masası olayı sinceledi fakat resmî kayıtlarda kazanın aşırı alkol ve hızdan dolayı olduğuna karar verildi.

Kariyerinin başında; 24 yaşında hayatını kaybeden Esengül, müzik yaşamı süresince 23 adet plâk ve 4 adet kaset doldurmasının dışında, Oksal Pekmezoğlu'nun yönettiği Yansın Bu Dünya filminde rol aldı. 45'likleri, ölümünün ardından uzunçalarlarda toplanarak piyasaya sürüldü. Abdullah Bayşu, Orhan Akdeniz ve Ülkü Aker imzalı Esengül şarkılarının çoğu arabesk müziğin klâsikleri arasında bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading