Yandex Metrica

Ersan Saner kimdir, aslen nereli?

Ersan Saner kimdir, aslen nereli?

KKTC başbakanlık görevinden istifa eden ve adı kaset skandalına karışan Ersan Saner kimdir? Ersan Saner'in eşi kim? Ersan Saner'e dair tüm detaylar...

Kimdir

28.03.2024, 13:53

KKTC'de Başbakanlık görevini yürüten Ersan Saner'in siyaseti bırakması bomba etkisi yarattı. Sedat Peker, Halil Falyalı, Ersan Saner denkleminde taşlar yerine oturdu. Sedat Peker'in videoda söylediği, Kıbrıs'ta yaşayan Halil Falyalı'da siyasi isimlerin kasetleri var açıklamasının ardından geçtiğimiz aylarda tutuklanan Halil Falyalı, cezaevindeyken dolaşıma giren KKTC Başbakanı Ersan Saner'in müstehcen videosu, Saner'in siyasete bırakmasına sebep oldu. Bu infialin ardından sosyal medya kullanıcıları 'Ersan Saner kimdir? Ersan Saner kaç yaşında? Ersan Saner aslen nereli? Ersan Saner Halil Falyalı ilişkisi ne? Ersan Saner'in ifşa videosu?  Ersan Saner'in görüntüleri neler? Ersan Saner neden istifa etti?' gibi sorulara yanıt aradı. Bizler de haberimizde tüm bu sorulara yanıt verdik.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ERSAN SANER KİMDİR?

Ersam Saner, 1966 yılında Gazimağusa'da dünyaya geldi. 1988 yılında Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Saner, 2002 yılında UBP Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi ve 2002 -2006 seneleri arasında UBP'den Gazimağusa Belediye Meclis Üyeliği yaptı.

2009 yılında Erken Genel Seçimlerinde UBP'den Gazimağusa Milletvekili olan Ersan Saner, 4 Mayıs 2009 yılında kurulan Derviş Eroğlu hükümetinde Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı olarak görev yaptı. Ersan Saner, 27 Mayıs 2010 yılında faaliyete geçen İrsen Küçük hükümetinde ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevini  yerine getirdi. Saner, 2013 yılında Erken Genel Seçimleri'nde tekrardan UBP'den Gazimağusa Milletvekili oldu. 2013-2015 seneleri arasında UBP'nin temsilcisi sıfatıyla AB Parlamentosu'nda görev alan Saner, 16 Nisan 2016 yılında faaliyete geçen UBP-Demokrat Parti Ulusal Güçler Koalisyon Hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevini yerine getirdi.

Ersan Saner, 2018 yılında Milletvekili Erken Genel Seçimleri'nde yeniden UBP Gazimağusa Milletvekili seçildi. Saner, Haziran 2019 yılından beri UBP Genel Sekreterliği görevini yapıyordu.
Saner, 8 Aralık 2020 yılında Ulusal Birlik Partisi - Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi Koalisyon Hükûmeti protokolü imzalanınca 9 Aralık 2020 yılında bakanlar kurulu listesi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın onayıyla KKTC Başbakanı oldu. 

Ersan Saner evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede ingilizce biliyor.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

ERSAN SANER EŞİ BAHAR SANER KİMDİR

Skandal videonun ardından Ersan Saner'in de eşi merak konusu oldu. Ersan Saner’in eşi Bahar Saner'dir. Bahar Saner, Gazimağusa Kaza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyor.

1969 yılında Limasol’da dünyaya gelen Bahar Saner, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1993 senesinde avukatlık kaydını yaptırdı. Saner 1999 senesinde ise Kaza Mahkemesi Yargıçlığı görevine getirildi. 2007 yılından bitibaren Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığı görevi yapan Saner, Ersan Saner ile evli olup, iki çocuk annesidir.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

ERSAN SANER NEDEN İSTİFA ETTİ

Gazeteci olan Erk Acarer‘in dile getirdiği sonrasında Sedat Peker‘in de doğruladığı ifşa videosu Twitter’da elden ele dolaşma başladı. KKTC Başbakanı Ersan Saner’in olduğu iddia edilen müstehcen görüntülerde Başbakan Saner bir kadın ile görüntülü konuşma sırasında kendini tatmin ediyor. Bu görüntülerin ardından Saner, partisi ve çevresi zarar görmemesi adına istifa etti.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ERSAN SANER'İN VİDEOSU

Videonun yayınlanmasının ardından videonun orjinal mi yoksa kurgu mu olduğu çok tartışıldı. Kullanıcılar 2Ersan Saner'in videosu gerçek mi?' aramalar yaptı. Ersan Saner videoya ilişkin açıklama yaptı.

Ersan Saner: 

KKTC’de kumarhane işleten, bahis çeteliği  yapan  ve bir darp olayı yüzünden tutuklu olan Halil Falyalı’nın elinde müstehcen kasetinin olduğu ve bu yüzden kendisine bu videoyla şantaj yapıldığına dair iddialara cevap verdi:

''Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur. Teknolojik olanaklardan alabildiğince yararlanılarak kurgulanan bu video ile çok çirkin bir itibar suikastının hedefi oldum. Ne var ki, Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum.''
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading