Yandex Metrica

Elon Musk kimdir, kaç yaşında? Elon Musk'ın Serveti

Elon Musk kimdir, kaç yaşında? Elon Musk'ın Serveti

Dünya'nın gelmiş geçmiş en zengin adamı olan Elon Musk kimdir? Elon Musk kaç yaşında? Elon Musk'ın eşi kim? Elon Musk'ın çocuğu kim? Detayları haberimizde...

Kimdir

23.01.2024, 18:12

Elon Musk'ın hayatı her geçen gün biraz daha merak konusu oluyor. Her geçen gün servetine sevet katan ünlü iş adamına dair sosyal medya kullanıcıları: Elon Musk kimdir? Elon Musk kaç yaşında? Elon Musk nereli? Elon Musk'ın serveti ne kadar? Elon Musk neyi icat etti? Elon Musk nasıl zengin oldu? Elon Musk'ın kaç çocuğu var? Elon Musk hangi coinleri kullanıyor? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar. Elon Musk'ın hayatına dair her şey haberimizde...

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ELON MUSK KİMDİR

Elon Musk, 28 Haziran 1971 yılında dünyaya geldi. Doğduğu ülke Güney Afrika haricinde aynı zamanda Kanada ve Birleşik Devletler vatandaşı olan Elon Musk, şuanda 20 yaşında göç ettiği Birleşik Devletler'de yaşıyor.

Musk aynı zamanda uzay endüstrisinde son yıllarda söz sahibi olan SpaceX'in de  kurucusudur. Musk, birçok işin başında yer alıyor. Şirketlerinin CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi; erken yatırımcı, Tesla, Inc.'in CEO'su ve ürün mimarı; The Boring Company'nin kurucusu; Neuralink'in kurucu ortağı; OpenAI'nin kurucu ortağı ve ilk eş-başkanı gibi birçok iş kolunda liderlik yapıyor.

Musk 2018 yılında Kraliyet Topluluğu Üyesi (FRS) seçildi. Forbes dergisinin Aralık 2016 yılında yayımladığı 'Dünya'nın En Güçlü İnsanları' listesine 25. sırada girince tüm dikkatler ona çevrildi. 2019 yılında ise, yine Forbes'un yayımladığı "Dünya'nın En Yenilikçi İnsanları" listesine de ilk sıradan girdi.

İlginç kişiliği, ünlü film yapımcısı Jon Favreau'nin de dikkatinnden kaçmadı. 2010 yılında yayımlanan Iron Man 2 filminde kısa bir süre rol aldı.  Aynı zamanda Jon favreau'nun Elon Musk ile Robert Downey Jr.'ı bir araya getirip zaman geçirdiklerini de bir röportajında açıkladı. Ocak 2021'in ilk haftası Musk, Jeff Bezos'u geçerek yaşayan en zengin insan oldu. 

Musk, Kanadalı bir anne ve Güney Afrikalı bir beyaz babanın çocukları olarak Pretoria, Güney Afrika'da doğdu ve orada büyüdü. Queen's Üniversitesi'ne gitmek için Kanada'ya taşınmadan önce, kısa süreliğine Pretoria Üniversitesi'ne katılım sağladı.

İki yılın ardından Pennsylvania Üniversitesi'ne geçti ve burada Wharton School'dan ekonomi alanında lisans, fizik alanında ise B.A. ve B.Sc. derecelerine sahip oldu. Doktora derecesine başlamak için 1995'de California'ya taşındı ve Stanford Üniversitesi'nde, uygulamalı fizik ve malzeme bilimleri alanında yüksek lisansını gerçekleştirdi. Fakat akademik kariyer üzerinden devam etmek yerine iş kariyeri üzerinden devam etme kararı aldı.

1999 yılında Compaq tarafından $340 milyona satın alınan bir web yazılım şirketi olan Zip2'yi kardeşi Kimbal Musk ile beraber kurdu. Musk, daha sonra çevrimiçi bir banka olan X.com'u hayata geçirdi. 2000'de, bir önceki yıl PayPal'ı kuran ve Ekim 2002'de eBay'e $1,5 milyara satan Confinity ile birleşme yoluna gitti.

Takvimler Mayıs 2002'ye geldiğinde Musk, günümüzde hâlen CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi olduğu, havacılık teknolojisi üreticisi ve uzay taşımacılığı hizmetleri şirketi olan SpaceX'i hayata geçirdi. Bu onun çocukluk hayaliydi.

Elektrikli araç üreticisi Tesla Motors, Inc.'e (günümüzdeki bilinen adıyla Tesla) kuruluşundan bir yıl sonra, 2004 yılında katıldı ve ürün mimarı oldu; 2008 yılında ise Tesla şirketinin CEO'su oldu. 2006 yılınad güneş enerjisi hizmetleri şirketi olan SolarCity'nin (günümüzde Tesla'nın bir yan kuruluşu olarak biliniyor) kurulmasına payı oldu.

Musk, 2015 yılında ise dost canlısı olarak gördüğü yapay zekayı hayata geçirmeyi amaçlayan, kâr amacı gütmeyen bir araştırma şirketi olan OpenAI'yi faaliyete soktu. Temmuz 2016 yılında, beyin–bilgisayar arayüzlerini geliştirmeye odaklanmış bir nöroteknoloji şirketi olan Neuralink'i faaliyete geçirdi.

Musk, Aralık 2016 yılında ise elektrikli araçlar için optimize edilmiş yollara odaklanmış bir 'altyapı ve tünel inşaatı' şirketi olan The Boring Company'yi hayata geçirdi. Musk, birincil iş arayışlarına ek olarak, Hyperloop ismindeki yüksek-hızlı bir ulaşım sisteminin de tasarımını yaptı.

Musk, aynı zamanda farklı duruşlar sergilediği ve çok duyurulan skandallara neden olduğu için de eleştirilerin de hedefi oldu. 2018 Tham Luang kurtarma operasyonunda denizaltı uygun bir seçenek olmadığı düşünülerek reddedildiğinde Musk, dalgıç takımının liderine "pedo-adam" ifadelerini kullandı.

Dalgıç takımının lideri, Elon Musk'a iftira davası açtı, ancak California Hukuk Jürisi Musk lehine bir karar verdi. Ayrıca 2018'de Musk, Joe Rogan'ın podcastine kenevir içtiği zamana atıfta bulunarak Tesla'nın özel olarak devralınması için hisse başına $420 fon sağladığını söyleyen bir tweet atarak o dönem büyük gündem yarattı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu tweet için kendisine dava açtı; Musk geçici olarak başkanlıktan çekildi ve SEC ile anlaşarak, Twitter kullanımındaki sınırlamalara boyun eğdi. Musk ayrıca yapay zeka, toplu taşıma ve COVID-19 pandemisi hakkındaki görüşlerinden ötürü de dünya çapında birçok eleştirinin hedefi oldu.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ELON MUSK NASIL DÜNYANIN EN ZENGİNİ OLDU?

En merak edilen konuların başında yer alıyor. Fakat hayatını incelemeye aldığımızda hemen hemen her işinde büyük başarılar elde ettiğini ve geleceği yatırım yaparak kazandğını görüyoruz. Özellikle Tesla ve Space X markalarının değeri milyarlarca dolara ulaştı. Güney Afrika'da doğan ve sonradan ABD'ye göç eden girişimci Elon Musk'ın serveti, Ocak 2020 yılında yaklaşık 30 milyar dolar düzeyinde bulunuyordu. Bu rakam, yeni tip koronavirüsün bütün dünyada salgın ilan edilmesinin ardından nisan ayıyla birlikte istikrarlı bir yükselişe geçti.

Kasım ayına kadar servetinde büyük oranda artış yaşayan Musk, 128 milyar dolarlık serveti ile Microsoft'un Kurucusu Bill Gates'i geçerek ikinciliğe yerleşmişti. Yükselişini 2021'in ilk haftasında da sürdüren Musk, 195 milyar dolarlık serveti ile uzun süredir zirvede yer alan Bezos'u da geride bırakarak "dünyanın en zengin kişisi" unvanını elde etti.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ELON MUSK'IN SERVETİ

SpaceX, Tesla ve SolarCity gibi şirketlerin CEO'su olan Elon Musk, insan aklının sınırlarını zorlayan serveti ve sözleriyle dünya gündeminde yer almaya devam ediyor. Elon Musk, 200 milyar doları aşan servetiyle dünyanın ve aynı zamanda tarihin en zengin kişisi oldu.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ELON MUSK'IN EŞLERİ

Elon Musk'ın özel hayatı da gündem oluyor. Elon Musk hızlı iş hayatı kadar eşleri ile de ünlü. 2000 senesinde ilk eşiyle yaptığı evliliği 8 yıl devam etti. Justine Musk isimli karısı ile hala iyi bir ilişkisi olan Elon Musk'ın Justine'den çocuk sahibi oldu. 

Elon Musk'un ikinci eşi Talullah Riley. Justine Musk'tan boşandıktan sonra Elon Musk'un ikinci eşi Talulah Riley ile evlendi. 2010 senesinde ikinci evliliğini yapan Elon Musk, 2 yıl sonra yeniden boşandı.

Elon Musk'un üçüncü eşi ise ikinci karısı Tulalah Riley'di. Çift 1 yıl ayrı kaldıktan sonra 2013 senesinde bir kez daha evlendiler. Bu ikinci evlilikleri de kısa sürdü ve Elon Musk 2016 yılında yeniden Riley'den ayrıldı.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

ELON MUSK'IN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Elon Musk'un yaptığı evliliklerden 6 çocuğu var. Çocuklarının isimleri şu şekilde : Nevada Alexander Musk, Xavier Musk, Saxon Musk, Griffin Musk, Damian Musk, Kai Musk

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading