Yandex Metrica

Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında? Eda Özülkü'nün mesleği ne?

Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında? Eda Özülkü'nün mesleği ne?

Doksanlı yılların sevilen isimlerinden Eda Özülkü'nün hayatı merak ediliyor. Birçok şarkıya imza atan Özülkü'yle ilgili araştırmalar yapılıyor. Peki Şarkıcı Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında? Eda Özülkü ne iş yapıyor?

Kimdir

06.04.2024, 14:29

Eşi Metin Özülkü ile birlikte doksanlı yıllara damga vuran Eda Özülkü hayatı merak edilen ünlüler arasında yer alıyor. Birçok sevilen şarkıya imza atan şarkıcının hayatı merak ediliyor. Peki şarkıcı Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında? Eda Özülkü ne iş yapıyor, mesleği ne? İşte Eda Özülkü ile ilgili merak edilen bilgiler...

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

EDA ÖZÜLKÜ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Eda Özülkü, 2 Haziran 1966'da İzmit Gölcük'te dünyaya geldi. Şu an 55 yaşında olan Eda Özülkü aslen Antakyalıdır. Şarkıcının annesi öğretmen, babası askerdir. İlk ve orta öğrenimini İzmit'te gören şarkıcı, liseyi İstanbul'da tamamladı. Marmara Üniversitesi'nde Müzik Bölümü'nü bitiren Özülkü, yüksek lisansını aynı üniversitede şan eğitimi üzerine yaptı.

Işık Lisesi ve Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Özülkü, 1988'de müzisyen Metin Özülkü ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Baran ve Volkan isimli ikiz çocukları dünyaya geldi.

Eda Özülkü, Öğretmenliğin yanı sıra eşi Metin Özülkü ile birlikte müzik çalışmaları yaptı. Seninle Olmak Var Ya, Eğlen Güzelim, Alladı Pulladı, Oyalama Beni, Yürü Ya Kulum, Parolayı Söyle, Doğum Günü, Yürü Ya Kulum gibi şarkıları öne çıktı. Başlangıçta müzik yapımcılarının albüm tekliflerini kabul etmedi ancak daha sonra 1993 yılında albüm çalışmalarına başladı.

İlk albümü olan Parolayı Söyle albümünü 1994'te Dalgacı, 1995'te ise Uçurdum Da Uçurdum izledi. Daha sonra 1997'de Al Beni, 2003'te ise İnce Sızım isimli solo albümleri çıkardı. 1999 yılında eşi Metin Özülkü ile birlikte Böyle Aşk Olmaz adlı bir albüm daha yayınladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading