Yandex Metrica

Diego Rossi kimdir, kaç yaşında? İşte Fenerbahçe'nin yeni yıldızı...

Diego Rossi kimdir, kaç yaşında? İşte Fenerbahçe'nin yeni yıldızı...

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Diego Rossi kimdir? Rossi futbola hangi ülkede başladı?

Kimdir

27.01.2024, 23:01

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Diego Rossi İstanbul'a geldi.

Hücumun sol kanadında görev yapan 25 yaşındaki yıldız süratlı yapısı ve şutlarıyla ön plana çıkıyor. 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

DİEGO ROSSİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Tam adı Diego Martin Rossi Marachlian olan yıldız oyuncu 5 Mart 1998 yılında ülkesi Uruguay'ın Montevideo şehrinde dünyaya geldi.

Çocukluk hayali futbolcu olmak olan Rossi, ilk olarak Penarol takımının seçmelerine katıldı.  

Santfor pozisyonunda değerlendirilen 1.70'lik genç yıldız adayı, antrenörlerinin yönlendirmesiyle kanat bölgesinde denendi.

Süratlı ve çalım atma yeteneği ile ön plana çıkan Rossi, 2016'da Penarol'un A Takımına katıldı.

Penarol ile 18 yaşında olmasına rağmen Libartadores Kupası olmak üzere lig maçlarında süre almaya başlayan 23 yaşındaki futbolcu, 2 yılda toplam 51 maça çıkarak Güney Amerika'nın en yetenekli futbolcuları arasında yer aldı.

Daha sonra Amerika MLS takımlarından Los Angeles FC'nin radarına giren Rossi, 2.5 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Avrupa takımları Porto,Tottenham ve Inter'in de izlemeye aldığı Diego'nun Los Angeles'a gitmesi Uruguay'daki takım arkadaşlarını şaşırtmıştı.

ABD'de performansını üst noktaya çıkaran Diego Rossi, 4 sezonda toplam 121 maça çıkarak 59 gol ve 22 asistlik performansa imza attı.

Attığı gollerle MLS'in en önemli futbolcuları arasına giren Diego Rossi,  Fenerbahçe'den sonra yeni durağının İngiltere Premier Lig ya da İtalya Serie A olması bekleniyor.

Uruguay milli takımına da çağrılan Diego Rossi, A Takımla maça çıkamamasına rağmen U-23, U-20 ve U-17'de toplam  47 maça çıkarak 13 gol attı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading