Yandex Metrica

Cem Mansur kimdir, kaç yaşında? Ekrem İmamoğlu Cem Mansur'u neden görevinden aldı?

Cem Mansur kimdir, kaç yaşında? Ekrem İmamoğlu Cem Mansur'u neden görevinden aldı?

Cem Mansur'un Genel Sanat Yönetmenliği'nden alınması nedeniyle Ekrem İmamoğlu büyük tepki topladı. Peki, Cem Mansur kimdir? Cem Mansur neden görevden alındı? Cem Mansur aslen nereli? Detaylar haberimizde..

Kimdir

28.03.2024, 11:25

İBB'nin Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni olan orkestra şefi Cem Mansur ile yollarını ayırdığını duyurması büyük tepki topladı. Sosyal medyada Cem Mansur'un görevden alınması büyük tepki çekerken, vatandaşların bir kısmı da Cem Mansur hakkında araştırmaya girişti. Peki, Cem Mansur kimdir?

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

CEM MANSUR KİMDİR?

Cem Mansur, 1981-1989 seneleri arasında İstanbul Devlet Operası şefliği yapan, 1989-1997 seneleri araındaOxford Şehir Orkestrası birinci şefliğini yürüten ve 1998-2011 seneşeri arasında da Akbank Oda Orkestrası daimi şefliğini görevini yapan, dünya çapında tanınan bir sanatçıdır. 2007 senesinde İstanbul'da kurulan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın (Şimdiki adıyla: Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası) şefi ve kurucusu olan Mansur, 2019 senesinde aynı şehirdeki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun genel yönetmenliğini yaptı.

Cem Mansur, 1989-1997 seneleri arasında Oxford Şehir Orkestrası birinci şefliği görevini yürüttü. 1998 senesinde, Akbank Oda Orkestrası daimi şefliğini yaptı. Orkestranın 2011 senesinden şimdiki kapanışına dek bu görevi sürdürdü ve tasarladığı "Bach, Caz ve Lale Devri", "Alla Turca", "1789/Akl-ı Selim'in Müziği",  "At-Nağmeler"  ve "İstanbul’da Erguvan Zamanı" gibi etkinlikler ile Türkiye'de kamuoyunda kendine yer buldu.

2000 senesinde City of London Festival'de Offenbach'ın 126 yıldır seslendirilmeyen operası "Whittington"u;2009 yılında Helsinki'de Helsinki Filarmoni Orkestrası’yla Arvo Part’ın 4.senfonisinin Avrupa prömiyerini, 2010 yılında Lublin'de aynı bestecinin “Veni Creator” adlı eserinin dünya prömiyerini yönetti.

2019 senesinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni görevine geldi. Son olarak farklı yerlerde görev yapan sanatçıların bir araya gelmesinden oluşan Cemal Reşit Rey Senfonik Orkestrası'nın şefi olarak görev aldı. Cem Mansur, 16-22 yaş arasındaki müzisyenlerden oluşan ve 2007'de Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası adıyla kurulan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestası'nın kurucu şefi ve İngiltere'nin en eski ikinci korosu Ipswich Koro Topluluğu'nun fahri başkanıdır.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

CEM MANSUR NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur ile "yönetsel fikir ayrılıkları" sebebiyle ayırdığını açıklarken sosyal medyada #CemMansuraDokunma gibi hashtagler açılıp bu karara tepki gösterildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading