Yandex Metrica

Aykut Kocaman kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Aykut Kocaman kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Teknik direktörü Aykut Kocaman kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Aykut Kocaman’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

23.04.2024, 22:40

A Milli futbol takımıyla yolları ayrılan teknik direktör Şenol Güneş’in yerine gündeme gelen isimler arasında Aykut Kocaman’da yer almaktadır. Peki Aykut Kocaman kimdir? Aykut Kocaman isminin yeniden gündeme gelmesiyle beraber futbol severler, Aykut Kocaman’ın hayatına ve futbol kariyerine dair ayrıntıları merak etmektedir. Aykut Kocaman kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Aykut Kocaman’ın hayatına dair merak edilen tüm detaylar...

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

AYKUT KOCAMAN KİMDİR?

5 Nisan 1965 tarihinde Sakarya’nın Geyve ilçesinde dünyaya gelen Aykut Kocaman, 1984 yılında futbol kariyerine profesyonel anlamda ilk kez Sakaryaspor'da  başlamıştır. Burada dört sene çalıştıktan sonra 1988 yılında Fenerbahçe kulübüne transfer olan Kocaman, burada da üç kez Süper Lig gol kralı olarak kariyerinde önemli bir başarıya da imza atmıştır. 

Sekiz sezon boyunca Fenerbahçe kulübünde başarıyla oynayan Aykut Kocaman, 1996 yılında ise İstanbulspor'a transfer olmuş ve 2000 yılında ise futbolcu bırakmıştır. 
Süper Lig kariyeri boyunca attığı gollerle 100'ler kulübüne giren Kocaman, ayrıca toplamda 200 gol atarak da Süper Lig tarihinin en golcü 5. futbolcusu olmuştur. Aynı zamanda Türkiye U-21'de bir kez, Türkiye A milli takımda 12 kez de olmak üzere toplam 13 kez milli formayı giymiş ve gerçekleşen maçlarda bir kez gol atabilmiştir.

Aykut_Kocaman_kimdir

Teknik direktörlük kariyerinde ise sırasıyla Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor takımlarını çalıştırdıktan sonra 2009-2010 sezonunda Daum' un teknik direktörlüğü döneminde Fenerbahçe kulübünde sportif direktör olarak görev yapmış ve 2010-2011 sezonunda ise Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevine getirilmiştir.

2021 yılında İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün teknik direktörlüğü görevine getirilen Aykut Kocaman halen bu görevine devam etmektedir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading