Yandex Metrica

Avustralya Başbakanı Scott Morrison kimdir, kaç yaşında?

Avustralya Başbakanı Scott Morrison kimdir, kaç yaşında?

Avustralya Başbakanı Scott Morrison kimdir, kaç yaşında? Avustralya Başbakanı Scott Morrison’un hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Kimdir

23.01.2024, 18:00

2018 yılının Ağustos ayından itibaren Avustralya Başbakanı olarak görevine devam eden Scott Morrison’un hayatına ve siyasi kariyerine dair ayrıntılar merak edilmektedir. Peki Scott Morrison kimdir, kaç yaşında?  

İşte Avustralya Başbakanı Scott Morrison’un hayatına dair merak edilen detaylar... 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

SCOTT MORRISON KİMDİR? 

13 Mayıs 1968 tarihinde dünyaya gelen Scott Morrison, lisans öğrenimini Yeni Güney Galler Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur.  

2007 yılı seçimlerinde Sydney’ den parlamentoya giren ve siyasi kariyerinde çeşitli mevkilerde bulunan Morrison, Göç ve Sınır Koruma Bakanlığı, Sosyal Servisler Bakanlığı ve Hazine Bakanı olarak görevde yapmıştır. 

Scott_Morrison_kimdir

2015-2018 yılları arasında Avustralya’nın 29.Başbakanı olarak görev yapan Malcolm Trunbull’un Başbakanlık ve Parti Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle önce Parti Genel Başkanlığına seçilen Morrison, ardından 24 Ağustos 2018 tarihinde Başbakanlık makamına seçilmiştir. 

24 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Avustralya Başbakanı olarak helan görevine devam etmekte olan Scott Morrison, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading