Yandex Metrica

Kassam direnişe devam ediyor: Gazze'de 5 İsrail askeri daha öldürüldü

Kassam direnişe devam ediyor: Gazze'de 5 İsrail askeri daha öldürüldü

Kassam Tugayları topraklarını savunmaya devam ediyor. İşgalci İsrail ordusuna karşı koyan Filistinli direnişçiler, yakın mesafeden aldıkları 5 İsrailli askeri etkisiz hale getirdi.

Dünya

17.04.2024, 12:44

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci İsrail'e karşı mücadelesini sürdürüyor. Kassam Tugayları yaptığı açıklamada 5 İsrail askerinin Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus bölgesinde etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca İsrail'e ait araçlara da saldırıda bulunulduğu belirtildi. Bir askeri nakil aracı top atışıyla, bir Merkava tipi tank ise Yasin-105 füzesiyle hedef alındı. İniş yapan helikopterdeki askerlere de saldırı düzenlendi. İsrail ordusu saldırılar ve ölen askerleri için herhangi bir açıklama yapmadı.

Türkiye gaz tedarikini çeşitlendiriyor: ExxonMobil ile 1,1 milyar dolarlık dev LNG anlaşması! Türkiye gaz tedarikini çeşitlendiriyor: ExxonMobil ile 1,1 milyar dolarlık dev... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail, 7 Ekim'den bu ya Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Okul, ibadethane, hastane demeden sivillerin bulunduğu her yeri ağır bombardımana tutan işgalciler 6 ayda 33 binden fazla masum Filistinliyi öldürdü. Öldürülen 33 bini aşkın Filistinlilerin 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı ise kadınlardan oluşuyor. Şimdiye kadar ulaşılayaman çok syıda cesedin de enkaz altında olduğu belirtiliyor. Enkaz altında bulunanların sayısı binlerle ifade ediliyor. İsrail ordusu ise 7 Ekim'den bu yana 600 askerinin öldüğünü açıklasa da sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading