Yandex Metrica

Karadeniz'in Gözü için sayılı günler kaldı! Filyos'a doğalgaz ve hidrokarbon üssü...

Karadeniz'in Gözü için sayılı günler kaldı! Filyos'a doğalgaz ve hidrokarbon üssü...

“Karadeniz'in Gözü” olarak anılan Zonguldak'taki Filyos Gaz İşleme Tesisi'nin yeni enerji merkez binasının açılışına sayılı günler kaldı. Mart ayında açılması planlanan tesise "Karadeniz'in Gözü" deniyor ve bunun arkasında önemli bir mesaj var. Türkiye'nin bölgenin hidrokarbon yataklarını ve uluslararası haklarını asla göz ardı etmeyeceğini vurgulamak gerekiyor. Öte yandan Fatih sondaj gemisi yeni müjdeler bulmak için çalışmalarını sürdürürken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar da 2024 yılının keşif yılı olacağını açıkladı.

Gündem

28.04.2024, 20:40

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde yapımında sona gelinen yeni karargahında açılış için gün sayılıyor.

Image

İbrahim öğretmenin son anları! İstanbul'daki okulda işlenen cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı! İbrahim öğretmenin son anları! İstanbul'daki okulda işlenen cinayetin yeni görüntüleri... Haberi Görüntüle

KARADENİZ'İN GÖZÜ

TPAO'nun bölgedeki yeni genel merkez binasının inşaatına Haziran 2022'de Zonguldak'ta başlandı. Tasarımı büyüleyici ancak yeni genel merkezin "Karadeniz'in Gözü" adını alacağı anlaşılıyor. Projenin tamamlanmak üzere olduğu ve mart ayında açılmasının planlandığı bildirildi.

Taciz ateşi açan teröristlere misliyle karşılık verildi: Çok sayıda terörist öldürüldü Taciz ateşi açan teröristlere misliyle karşılık verildi: Çok sayıda terörist... Haberi Görüntüle

İSMİN EN ÖNEMLİ MESAJI 

Tesis, Türkiye'nin petrol batı yakasındaki en kritik bölgesinde yer almasına ve "Karadeniz'in Gözü" olarak anılmasına rağmen, ismin en önemli mesajı, Türkiye'nin gözünü bölgedeki hidrokarbon yataklarından ve uluslararası haklarından asla ayırmayacağı olduğu ifade edildi.

Image

Son dakika: Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin detayları açıkladı Son dakika: Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin detayları açıkladı Haberi Görüntüle

BİLLAİUS OLARAK BİLİNEN YERDE İNŞA EDİLDİ

Yeni karargah benzersiz bir gözlem alanına sahip olup, antik çağda Pilaeus olarak bilinen, Phileos Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü yerde inşa edilmiştir.

Image

Alex de Souza Antalyaspor teknik direktörü mü oldu? Alex Antalyaspor ile anlaştı mı? Alex de Souza Antalyaspor teknik direktörü mü oldu? Alex Antalyaspor... Haberi Görüntüle

''2024 KEŞİF YILI OLACAK''

Televizyon yöneticileriyle bir ara gelen Enerji Bakanı Bayraktar, 2024 yılının keşif yılı olacağını vurguladı ve Karadeniz'de devam eden çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, ''Bugün itibariyle 2,7 milyon metreküp günlük üretim yapıyoruz sahada. Üç tane gemimiz destek gemilerimizle beraber yoğun bir şekilde burada üretimi arttırmaya dönük çalışmalarına devam ediyor.

İlk faz 10 bin metreküp diye ilan etmiştik. Dolayısıyla 2,7'den 10'a gelmemiz lazım. Ondan sonra da ikinci fazda birkaç yıl içerisinde 40 milyon metreküp günlük üretime ulaşacağız"

Bununla beraber Akdeniz'de Abdülhamid Han gemisinin sondajına devam ettiğini anlatan Bayraktar, "Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde o da sondajı bitirmiş olacak. Ondan sonraki süreçte yani 2024 yılında denizlerde biz üretime odaklanıyoruz.

Şu anda temel hedefimiz üretimi artırmak. Keşifle alakalı da özellikle Karadeniz'de birkaç planımız var. Yeni keşif haberlerini 2024'te Karadeniz'den inşallah bu sondajların sonucunda verebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading