Yandex Metrica

Son dakika: Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin detayları açıkladı

Son dakika: Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin detayları açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, ''Milli Eğitim Bakanı Tekin: 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50 olacak. Başlıca branşlar şöyle; sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 449, rehberlik 1597.'' dedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin öğretmen ataması ile ilgili taban puan ve kontenjan tablosu yayınlandı.  

Gündem

18.05.2024, 14:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken öğretmen atamalarına ilişkin de konuşitu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığımız atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda atamayı da bilhassa Bakanımız açıklayacaktır.

Erdoğan'ın öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından gözler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çevrildi.

Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Haberi Görüntüle

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Tekin'in açıklamaları şu şekilde;

Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrası, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz. Şu branş önemlidir, önemsizdir gibi bir bakış açım yok. 130'a yakın branşın tamamı önemlidir. İhtiyaçlarımız, kadro miktarı çerçevesinde 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Personel Genel Müdürlüğü takvimi ilan edecek.

Şebeke operasyonla çökertilmişti! Yenidoğan çetesinin mesajlaşmaları ortaya çıktı: Çocuğu öldür! Şebeke operasyonla çökertilmişti! Yenidoğan çetesinin mesajlaşmaları ortaya çıktı: Çocuğu öldür! Haberi Görüntüle

BAŞLICA BRANŞLAR BELLİ OLDU

En çok atama yapmayı planladığımız 5 alanı söylüyorum. Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik öğretmenliği için 1597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1594, İngilizce öğretmenliği 968, böyle devam ediyor. Atama yönetmeliğimizdeki değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanacak. 

Zehir tacirlerine büyük darbe! NARKOÇELİK ile 20 ilde 366 kişi yakalandı Zehir tacirlerine büyük darbe! NARKOÇELİK ile 20 ilde 366 kişi... Haberi Görüntüle

''KPSS YÜZDE 50, MÜLAKAT YÜZDE 50 OLACAK''

Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. 20 Mayıs'ta başvuru takvimi açılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde tekliflerini ileten kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum. Her bir öneri ilgili genel müdürlüklerde titizlikle değerlendirilecek. Eğitim camiamıza hayırlı olsun.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin öğretmen ataması ile ilgili taban puan ve kontenjan tablosu yayınlandı.


Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading