Yandex Metrica

Karadeniz'de esrarengiz ses! Kaynak tam 36 saattir çözülemedi: Geriye tek bir ihtimal kaldı...

Karadeniz'de esrarengiz ses! Kaynak tam 36 saattir çözülemedi: Geriye tek bir ihtimal kaldı...

Karadeniz cuma akşamı 21:00 sıralarında duyuran esrarengiz sesi konuşuyor! Sosyal medyanın gündemine oturan gizemli sesin kaynağı ise tam 36 36 saattir çözülemedi.

Gündem

14.05.2024, 16:16

Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Samsun gibi Batı Karadeniz'in kıyı şeritlerinde cuma akşamı 21:00 sıralarında art arda patlamaya andıran gizemli sesler duyuldu.

Tefecilere ve dolandırıcılara darbe! MAHZEN-40 ile çok sayıda kişi enselendi Tefecilere ve dolandırıcılara darbe! MAHZEN-40 ile çok sayıda kişi enselendi Haberi Görüntüle

KAPILARI BACALARI SALLADI

Hafif bir sarsıntı ile hisedilen ses bazı vatandaşların evlerini, kapılarını ve pencerelerini salladı. İlk anda deprem olarak nitelendirilen bu olay aynı akşam saat 22:30'a kadar belirsiz aralıklarla kendini 4-5 defa tekrarladı.

Yunanistan'ın ambargosuna rağmen: Uluslararası Zirve’de KKTC Bayrağı dalgalandı Yunanistan'ın ambargosuna rağmen: Uluslararası Zirve’de KKTC Bayrağı dalgalandı Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DE ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Daha sonra deprem olmadığı anlaşılan gizemli sesin ardından Karadeniz sahil kentlerinde tedirginlik hakim oldu. Söz konusu bölgelerdeki polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine art arda ihbarlar yağdırdı. Güvenlik güçlerine gelen ihbarlar üzerine Karadeniz’de geniş çaplı bir arama başlatıldı.

Zeynep Çamcı hamile mi, evli mi? Zeynep Çamcı kimdir? Zeynep Çamcı hamile mi, evli mi? Zeynep Çamcı kimdir? Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Karadeniz'in kıyısında duyulan ses sosyal medyanın gündemine oturdu. Denizden geldiği tahmin edilen sesi tarif etmekte zorlanan görgü tanıkları, uğultu şeklinde duyulan sesin kaynağını ve sebebini öğrenebilmek için sosyal medyada araştırma yaptı. 

Vekaletle kurban kesimi fiyatı ne kadar 2024? Kurban vekaleti nasıl verilir, alınır? Vekaletle kurban kesimi fiyatı ne kadar 2024? Kurban vekaleti nasıl... Haberi Görüntüle

"BOĞUK BİR PATLAMA SESİ"

Gizemli sesi duyan vatandaşlar “boğuk bir patlama”, “gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses” diyerek tarif edebildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise sesi duydukları anlarda evlerinin kapı ve pencerelerinde küçük çaplı “titreme” olarak tabir ettikleri bir sarsıntı da hissettiklerini ifade etti.

Van'dan acı haber: 1 güvenlik korucusu şehit oldu Van'dan acı haber: 1 güvenlik korucusu şehit oldu Haberi Görüntüle

SAHİL GÜVENLİK TEYAKKUZA GEÇTİ

Esrarengiz sesin duyulduğu kıyı şehirlerindeki sahil güvenlik ekipleri teyakkuza geçti. Polis ekipleri ise liman ve sahil kenarlarında arama yaparak, sesin kaynağını bulmaya çalıştı. Jandarma ekipleri de gelen ihbarların ardından sorumluluk bölgelerindeki, ormanlık ve kayalık alanlarda araştırma başlattı.

Gazze için şampiyonluktan vazgeçmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kudüs Şövalyesi' Necmettin Erbakan Akyüz ile görüştü Gazze için şampiyonluktan vazgeçmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kudüs Şövalyesi' Necmettin Erbakan... Haberi Görüntüle

TEK BİR İHTİMAL KALDI

Söz konusu olaya ilişkin Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, bizzat HELİPED Helikopter sahasındaki kuleye giderek yürütülen arama, tarama çalışmaları yakından takip etti.

Sesin Türkiye Taşkömürü Kurumu, Elektrik Dağıtım Şirketi gibi kurum ve kuruluşlara, planlı ya da plansız patlatma olup olmadığını soruldu. Alınan olumsuz cevap üzerine, TTK'nın yanı sıra AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi ilgili tüm kurum ve kuruluşlara sismik ve gaz hareketliliğini takip eden sensörlerin de olağanüstü bir durumu kaydedip kaydetmediği araştırıldı.

Söz konusu incelemelerde, sesin kaynağı olacak bir durum tespit edilemedi. Çevre il, ilçe ve belde mülki amirleri ile de irtibata geçen Kaymakam Perçi, sesin kaynağı olarak açıklanabilecek olan tek bir veriye ulaştıklarını ifade etti. Perçi, patlama sesinin duyulduğu o anlarda Kastamonu semalarında savaş uçaklarının planlı bir eğitim uçuşu gerçekleştirdiği ve sesin ise uçakların yol açtığı sonik patlamadan kaynaklı olabileceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading