Yandex Metrica

Sitede Ara

İzmir'de taksici Oğuz Erge'yi vahşice öldürmüştü: Delil Aysal'ın cezası açıklandı

İzmir'de taksici Oğuz Erge'yi vahşice öldürmüştü: Delil Aysal'ın cezası açıklandı

Son dakika haberleri... İzmir'deki taksici cinayetinde merak edilen karar çıktı. Davada taksici Oğuz Erge'yi silahla öldüren sanık Delil Aysal, indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet ile 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem

18.04.2024, 09:51

İzmir'de 44 yaşındaki Oğuz Erge isimli taksi şoförü, soğukta beklemesin diye aracına aldığı 19 yaşındaki Delil Aysal isimli şahıs tarafından sırtından vurularak ölüdürülmüştü. Arabasına aldığı şahıs tarafından sırtından 3 kurşunla vurulan 44 yaşındaki taksici geride 2 yetim yavru bıraktı. Kan donduran olay sonrası Delil Aysal hakkında; kasten adam öldürme, yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından dava açıldı.

İzmir'den yaklaşık bir ay önce taksi şoförü Oğuz Erge'yi silahla öldüren sanık Delil Aysal, indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet ile 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, olayın özeti ve sanığın savunmasının yanı sıra taksideki güvenlik kamerasınca kaydedilen diyalog da yer aldı.

19 yaşındaki sanık Delil Aysal'ın savunmasında ailesiyle yaşadığı sıkıntılardan bunaldığını, kendisini öldürmek için dışarı çıktığını söylediğine yer verildi. Aysal ifadesinde olayda kullandığı silahı kimden aldığını hatırlamadığını, taksi ücretini kredi kartıyla ödemek istediğini, taksicinin pos cihazının şarjının bittiğini söylemesi üzerine ücreti daha sonra ödemeyi teklif ettiğini ancak Erge'nin "şimdi ödemen gerekiyor" dediğini ileri sürdü.

Hastane için onaylı randevu ne oluyor? Onaylı randevu (MHRS) nereden, nasıl alınır? Hastane için onaylı randevu ne oluyor? Onaylı randevu (MHRS) nereden,... Haberi Görüntüle

''PİŞMAN OLUP DÖNDÜM''

Oayı bir anlık sinirle gerçekleştirdiğini savunan Delil Aysal, "Biraz ilerledikten sonra pişman olup döndüm. Taksiciye ait telefonu alarak 'kızım' diye kayıtlı numarayı arayıp durumu anlattım. 112'yi aramadım. Taksideki telefonu ve kablosuz kulaklığı aldım. Toza karşı duyarlılığı olduğum için olay sırasında maskeliydim. Delilleri ortadan kaldırmak için kovanları topladım.'' ifadelerini kullandı.

ABD'li müdür Türkiye'den kaçırırken yakayı ele verdi! Litresi 10 milyon dolar ABD'li müdür Türkiye'den kaçırırken yakayı ele verdi! Litresi 10 milyon... Haberi Görüntüle

TAKSİCİNİN KIZINI ARAMIŞ

Öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin kız ise ifadesinde şunları kaydetti;

''Babamın kullandığı telefondan arama geldi, telefonu açtığımda tanımadığım bir erkek "Baban Gaziemir Belediyesinin arkasında Migros'un arkasındaki ara sokakta takside ağır yaralı, ambulans çağır, ben çağıramıyorum" 

Cumhuriyet savcısı olaya ilişkin değerlendirmesinde 19 yaşındaki Delil Aysal'ın suç tarihinde tanınmasına engel olabilecek şekilde başı kapüşonla kapalı ve yüzü maskeli olduğunu belirtti.

Ruhsatsız tabanca ile Erge'ye ateş edildiği, kendisini savunamayacak durumda bulunan maktule ait cep telefonuyla kablosuz kulaklığın yağmalandığı belirtilerek "Böylelikle şüphelinin üzerine atılı nitelikli adam öldürme, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediği anlaşılmaktadır." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading