Yandex Metrica

Muhammed Muhbir kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Muhammed Muhbir kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Muhammed Muhbir Dezfuli, sosyal medyada dünya gündemine yakından göz atan birçok vatandaşın ilgisini çeken bir isim haline geldi. İran'daki siyasi arenada, özellikle de ölen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yerine geçmesi beklenen bir figür olarak öne çıkıyor. Dezfuli'nin hayatı ve kariyeriyle ilgili merak edilen pek çok detay araştırılıyor. Dezfuli'nin, İran'da uzun yıllardır siyaset sahnesinde etkili bir şekilde faaliyet gösterdiği biliniyor. 

Gündem

21.05.2024, 23:18

Muhammed Muhbir Dezfuli, İran'ın Dezful şehrinde 1955 yılında hayata gözlerini açtı. Ülkesinin siyasi sahnesinde önemli bir figür olan Dezfuli, 8 Ağustos 2021 tarihinden bu yana İran'ın 7. ve mevcut birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapıyor.

Muhammed Muhbir

Muhammed Muhbir

Tarihin Arka Odası geri dönüyor! Program Külliye'den canlı yayınlacak: İlk konu Fatih! Tarihin Arka Odası geri dönüyor! Program Külliye'den canlı yayınlacak: İlk... Haberi Görüntüle

MUHAMMED MUHBİR KİMDİR?

Muhammed Muhbir, 1955 yılında İran'ın Huzistan eyaletine bağlı Dezful şehrinde doğdu. Elektrik mühendisliği alanında lisans eğitimi gördükten sonra ekonomi planlama ve yönetim ile uluslararası hukuk alanlarında doktora yaparak akademik kariyerine başladı.

2021 yılında İran Cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı görevine getirilen Muhammed Muhbir, bu önemli görev öncesinde çeşitli kamu ve özel sektör kurumlarında üst düzey pozisyonlarda bulundu. İran Düzenin Çıkarını Belirleme Konseyi Üyeliği, Sina Bank Genel Müdürlüğü, İmam Humeyni Vakfı Başkanlığı, Mustazaflar Vakfı İktisadi Teşekkülü Gümrük ve Nakliye Direktörlüğü ve Huzistan Vali Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlendi.

Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı! Metin Kıratlı, AYM üyeliğine atandı Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı! Metin Kıratlı, AYM üyeliğine atandı Haberi Görüntüle

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün, İran Cumhurbaşkanı Reisi, ülkenin Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerle birlikte helikopterle ülkeye dönerken kaza geçirdi.

İran'ın talebi üzerine, Türkiye arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA, helikopter enkazının tespit edildiği noktanın koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı.

İranlı ekipler, belirlenen noktaya ulaştıklarında kazadan sağ kurtulan olmadığını tespit etti. Bu acı olay, bölgedeki insani yardım ve koordinasyon çalışmalarını hızlandırmak için çaba harcanmasını gerektirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading