Yandex Metrica

İsrail, Adalet Divanında aleyhinde tedbir isteyen Güney Afrika'yı suçladı: 'Tuhaf, uygunsuz, ahlaki açıdan iğrenç'

İsrail, Adalet Divanında aleyhinde tedbir isteyen Güney Afrika'yı suçladı: 'Tuhaf, uygunsuz, ahlaki açıdan iğrenç'

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentindeki sivillere saldırı başlatması Güney Afrika'yı harekete geçirmiş ve bu ülke işgal devleti hakkında Uluslararası Adalet Divanı'na ek tedbir konulması talebinde bulunmuştu. İsrail, Refah'a saldırı planı nedeniyle Güney Afrika’nın talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin cevabını Divan'a sundu.

Dünya

17.02.2024, 18:18

Gazze Şeridi'nin güneyinde sivillerin son sığınağı olan Refah kentine saldırı planı nedeniyle Güney Afrika’nın talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin cevabını UluslararasıAdalet Divanına sunan İsrail, Güney Afrika'yı, soykırım suçlamasıyla yargılandığı Divan'ın yetkisini kötüye kullanmakla suçladı.

Güney Afrika'nın ek tedbir talebine tepki gösteren işgal devleti, bu talebin tuhaf ve uygunsuz olduğunu iddia etti. İsrail Refah kentindeki sivilleri hedef alacağı saldırıya cevap vermek yerine 20 Aralık 2023'te aleyhine soykırım davası açan Güney Afrika'ya yönelik suçlamalar yöneltti.

İsrail Gazze'de gazeteci öldürmeye devam ediyor: 223 günde katledilen gazeteci sayısı 147'ye yükseldi İsrail Gazze'de gazeteci öldürmeye devam ediyor: 223 günde katledilen gazeteci... Haberi Görüntüle

30 BİNE YAKIN İNSANI HUKUKA RİAYET EDEREK ÖLDÜRMÜŞ

İsrail, hakkında açılan soykırım davasının "hukuki temelden yoksun", "ahlaki açıdan iğrenç" ve "hem Soykırım Sözleşmesi'nin hem de Mahkeme'nin kötüye kullanılması anlamına geldiğini" ileri sürdü. 30 bine yakın insanı çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere öldüren soykırımcı devlet, Gazze'ye yönelik saldırılarında hukuka uygun davrandığını iddia etti ve hakkında yeni tedbirleri gerektirecek bir değişiklik olmadığını savundu. Savunmasında Güney Afrika'yı Hamas konusunda Divan'ı bilgilendirmemekle suçlayan İsrail, Güney Afrika'nın, Hamas'ın uzun süredir müttefiki olduğunu, açtığı dava ile İsrail'in kendini savunma hakkını ortadan kaldırmak istediğini ve Divan'ı manipüle ettiği ileri sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading