Yandex Metrica

İngilizler, KAAN'ı yere göğe sığdıramadı: Dönüm noktası niteliğinde

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren milli muharip savaş uçağı KAAN, dünya meydasında ses getirmeye devam ediyor. İngiltere merkezli askeri haber sitesi Forces, KAAN'ı "F-35 yok, sorun yok. Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı kalkış yaptı." başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Söz konusu haberde KAAN'ın Türk havacılık açısından dönüm noktası niteliğinde olduğu belirtildi.

Dünya

17.05.2024, 01:23

Milli muharip uçak KAAN, ilk uçuşunu yaptı. Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan KAAN, son olarak pistte yavaş ve hızlı taksi testlerini gerçekleştirdi.

KAAN, sabah saatlerinde Mürted Hava Meydanı'nda yeniden piste çıkarak motor çalıştırdı ve ilk kez havalandı. KAAN'ın ilk uçuşunda pilot koltuğunda test pilotu Barbaros Demirbaş oturdu. Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

Dünya medyasının günlerdir konuştuğu KAAN, dünya medyasında ses getirmeye devam ediyor. İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ve 2028 yılının sonunda envantere kaltılması beklenen milli muharip savaş uçağı bu kez İngiliz medyasının manşetlerini süsledi.

İngiliz Kuvvetleri Yayın Servisi BFBS'ye bağlı haber sayfası Forces, Milli muharip uçağı KAAN'ı manşetine taşıdı. Söz konusu haberde KAAN'ın Türk havacılık tarihi için bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapıldı.

Forces'in haberinde öne çıkan detaylar şu şekilde; 

Mucize kurtuluş: 27 yıl önce kaçırıldı, evinden iki adım mesafede bulundu Mucize kurtuluş: 27 yıl önce kaçırıldı, evinden iki adım mesafede... Haberi Görüntüle

''DÖNÜM NOKTASI NİTELİĞİNDE''

Türk havacılık açısından dönüm noktası niteliğindeki ilk yerli savaş uçağı KAAN savaş uçağı, Ankara yakınlarındaki Akıncı Hava Üssü'nde ilk uçuşunu başarıyla tamamladı ve 2023 yılının sonunda envantere katıalcak. 13 dakika süren uçuş, ülkenin hava kuvvetlerini geliştirme çabalarında büyük bir adım.

Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor: Artık daha güçlü, daha akıllı! Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor:... Haberi Görüntüle

F-16 YERİNE BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI

Türkiye, teknolojiden altyapıya, insan kaynağından üretim kabiliyetine kadar ileri savaş uçakları üretimine yönelik değer zincirinin tamamına sahip olan birkaç ülkeden biri olmayı planlıyor. Türkiye, 2030'lu yıllarda Türk Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, mevcut F-16 filosunun yerine beşinci nesil bir savaş uçağını sahaya sürmeyi hedefliyor.

Refah Sınır Kapısı'nı işgal eden İsrail'den pişkin savunma: Katz, Mısır'ı sorumlu tuttu Refah Sınır Kapısı'nı işgal eden İsrail'den pişkin savunma: Katz, Mısır'ı... Haberi Görüntüle

TEMEL KOTİL: 230 KNOT HIZA ULAŞTI

Üretici Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin CEO'su Temel Kotil ise sosyal medya heesabından yaptığı paylaşımda ilk uçuşun 13 dakika sürdüğünü ve uçağın 230 knot hıza ulaşarak 8.000 ft yüksekliğe ulaştığını ifade etti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading