Yandex Metrica
Reklam Görseli

İhracatta yeni rekor: Bakan Bolat rakamlar açıkladı: Cumhuriyet tarihimizin en yükseği

İhracatta yeni rekor: Bakan Bolat rakamlar açıkladı: Cumhuriyet tarihimizin en yükseği

Son dakika haberleri... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Şubat ayı ihracatımız yüzde 13,6 artış ile 21,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylece cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık" açıklamasında bulundu.

Ekonomi

03.03.2024, 18:35

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, merakla beklenen şubat ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, "Şubat ayı ihracatımız yüzde 13,6 artış ile 21,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylece cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık" açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı  Bolat, Adıyaman'da düzenlenen Şubat ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı. 6 Şubat 2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra büyük kayıplar verildiğini aktaran Bolat, "Bir yıl sonra Adıyaman'da farklı ve olumlu bir görüntüyle karşılaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı! Karar resmi Gazete'de Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı! Karar resmi... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELER İÇİN 650 BİN KONUT

Bakan Bolat 6 Şubat'ta 11 ilin etkilendiği depremlerde toplamda 650 bin iş yeri ve konutun hızlı bir şekilde tamamlandığını belirterek;  "Birkaç hafta önce Cumhurbaşkanı'mız deprem illerini ziyaret ederek bitirilmiş kalıcı konutları hak sahiplerine kura çekilişi sonucunda teslim etti. 2024 yılı sonuna kadar 200 bin kalıcı konut tamamen teslim edilmiş olacak. İki ay içinde depremin 1. yılında teslim edilen 40 bin konuta ilave olarak 75 bin konutun teslimi daha peyderpey tamamlanmış olacak." dedi.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Haberi Görüntüle

TARİHİN EN YÜKSEK ŞUBAT AYI İHRACAT VERİLERİ 

Ticaret Bakanı Bolat, Şubat ayı dış ticaret verilerinin geçen yıla göre yüzde 13,6 artış göstediğini ifade etti. Bolat; "Şubatta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 artışla 21 milyar 86 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracat değerine ulaştık. İthalatımız ise yüzde 8,5 azalışla 28 milyar 87 milyon dolara geriledi. Bu da güzel bir başarı." ifade etti.

Bakan Şimşek Suudi Arabistan'a gitti: Riyad'da düzenlenecek İslam Kalkınma Bankası toplantılarına katılacak Bakan Şimşek Suudi Arabistan'a gitti: Riyad'da düzenlenecek İslam Kalkınma Bankası... Haberi Görüntüle

''İHRACAT AÇIĞI 29 MİLYAR DOLAR AZALDI''

Bakan Bolat dış ticaret açığının son 9 ayda 29 milyar dolara azaldığına vurgu yaparak; "İhracatın ithalatı karşılama oranı da 14,6 puan artışla yüzde 75,1'e yükseldi. Şubat sonunda yıllıklandırılmış ihracatımızda 258,7 milyar dolara ulaştık. Aralık sonunda 255,8 milyar dolardı. İhracatçılarımız ilk 2 ayda ekstradan 3 milyar dolar ihracat başarısı gösterdi. Yıllıklandırılmış ithalatımız 351,8 milyar dolara geriledi. Dış ticaret açığımızı 9 ayda yaklaşık 29 milyar dolar azalttık." diye ekledi. 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading