Yandex Metrica

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı! Karar resmi Gazete'de

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı! Karar resmi Gazete'de

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Lokanta, kafe ve pastanelerde yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV yüzde 20'ye çıkarıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, KDV düzenlemesini değerlendirdi. Mehmet Şimşek, gıdadaki KDV istismarının önüne geçmek ve bu konudaki tereddütleri gidermek amacıyla yapılan düzenlemeye ilişkin, "KDV artışı yapılmadı. İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı." ifadesini kullandı.

Ekonomi

29.04.2024, 08:52

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, KDV kaçıran işletmelere önlem almak için yeni bir düzenlemeye gitti. Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Karar Reswmi Gazete'de yayımlandı.

Son dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet resmen açıkladı Son dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet resmen... Haberi Görüntüle

KAFE VE LOKANTALARDA KDV ORANLARI DEĞİŞTİ

Buna göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerde imal edilen veya bu işletmelerin dışarıdan temin ettiği gıda maddelerinin satışında uygulanan KDV oranı, yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarıldı. Bu oran, alkollü içecekler için ise yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi.

Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Haberi Görüntüle

'GEL-AL' ÖDEME YÖNTEMİNDE DE KDV UYGULANACAK

İşletmelerin, telefonla veya internet üzerinden sipariş suretiyle adrese gönderme, "gel-al" gibi yöntemlerle yaptıkları tüm satışlarda da aynı KDV oranları uygulanacak.

Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Haberi Görüntüle

RUHSATI OLMAYAN İŞ YERLERİ İÇİN DÜZENLEME

Öte yandan, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde müşterilerine masa, oturma yeri, tezgah gibi servis yapılabilen alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunanların da bu yerlerde yaptıkları satışlar düzenleme kapsamına alındı.

Sektör kaynakları doğruladı: Benzin ve motorine tarihi indirim! O geceden sonra... Sektör kaynakları doğruladı: Benzin ve motorine tarihi indirim! O geceden... Haberi Görüntüle

BAKAN ŞİMŞEK: KDV ARTIŞI DEĞİL DÜZENLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, KDV düzenlemesini değerlendirdi. Mehmet Şimşek, gıdadaki KDV istismarının önüne geçmek ve bu konudaki tereddütleri gidermek amacıyla yapılan düzenlemeye ilişkin, "KDV artışı yapılmadı. İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı." ifadesini kullandı.

KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı düştü, neden çekilecek? KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı... Haberi Görüntüle

MAYIS AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Denetimler sonucunda bazı lokanta veya kafelerin yeme içme hizmeti yerine et, su, meyve suyu gibi ürünleri satmış gibi gösterdiği ve KDV oranını yüzde 10 yerine yüzde 1 olarak hesapladığı tespit edilmişti. Düzenleme ile, KDV oranlarında herhangi bir artış olmazken, yanlış uygulamaların ve suistimallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Tebliğ, mayıs ayı başında yürürlüğe girecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading