Yandex Metrica

Sitede Ara

65, 66, 67, 68... yaşında olanlara müjde: 3.616 TL devlet desteği hesaplara yatacak: Başvuru yap parayı kap

65, 66, 67, 68... yaşında olanlara müjde: 3.616 TL devlet desteği hesaplara yatacak: Başvuru yap parayı kap

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 yaş üzeri vatandaşlara müjdeyi verdi. Sosyal devlet kapsamında vatandaşların yanında olmaya devam eden Türkiye, başvuru yapılması halinde 3.616 TL'lik sosyal yardım desteğini hesaplara yatıracak. 

Ekonomi

13.05.2024, 18:05

65 yaş üstü vatandaşlar dikkat! Son dönemlerde yükselen enflasyona karşı vatandaşlarını koruma altına alan Türkiye Cumhuriyeti, 65 yaş üstü vatandaşlara destek ödemesi müjdesi verdi. Binlerce vatandaş başvuru yapmaları halinde 3.616 TL sosyal destek ödemesini kapacak. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatadaşlara yönelik çok sayıda sosyal yardım programını uygulamaya aldı. Mevcut uygulamaların her biri farklı vatandaş gruplarını mutlu ediyor. Bu yardımların büyük çoğunluğu ihtiyaç sahiplerine ve dezavantajlı gruplara veriliyor. Kadın, çocuklar, engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar... 

Aile Bakanlığı'nın çokça talep gören sosyal yardımlarından biri olan 65 yaş aylığı vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Peki 65 yaş aylığı almak için vatandaşlar ne yapmalı, kimler 65 yaş aylığı alabilir?

Temmuz ayında emeklilere ne kadar zam gelecek? Son iki viraj: Refah payı+kök maaş Temmuz ayında emeklilere ne kadar zam gelecek? Son iki viraj:... Haberi Görüntüle

65 YAŞ ÜSTÜNE 3.616 TL ÖDEME

Halk dilinde yaşlı aylığı olarak tabir edilen 65 yaş aylığını almanın ilk şartı, 65 yaş üstünde olmak. Bunun yanında vatandaşların herhangi bir sosyal güvenceleri olmadığı gibi gelir şartı bakımından da ihtiyaç sahibi olmaları gerekiyor. Yaşlı kişinin yaşadığı hanede kaç kişi olursa olsun gelir şartı kendisi ve eşi üzerinden hesaplanıyor.

Aile Bakanlığı tarafının şartlarını tamamlayan tüm bireyler ödeme almaya hak kazanıyor. Bu çerçevede vatandaşlara Yaşlı Aylığı olarak aylık 3.504 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemenin yanında Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alanlara elektrik tüketim desteği de veriliyor. O da yaşlı vatandaş ve eşi düşünüldüğünde iki kişinin yaşadıkları hanelerde 112 TL oluyor. İki ödeme birleştiğinde 65 yaş üstü vatandaşlara 3.616 TL nakit ödeme sağlanıyor.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading