Yandex Metrica

Yüzdeki yara izi güven duygusunu etkilemiyor! Yara izleri daha dostane bir izlenim veriyor

Yüzdeki yara izi güven duygusunu etkilemiyor! Yara izleri daha dostane bir izlenim veriyor

İlk izlenim çoğu insan için çok önemlidir. Konuşma tarzı ve giyilen kıyafetin yanı sıra, kişinin yaydığı enerji bile karşısındakini etkiliyor. Yapılan araştırmalar ise yüzdeki yara izinin, başka bir kişinin güvenle ilgili ilk izlenimlerini etkilemediğini ortaya koyuyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:09

Yüzünüzdeki yara izi sizin için bir utanma sebebi olabilir ama yapılan bir araştırmaya göre bu izler, gün içinde iletişim kurduğunuz kişilerin ilk izlenimlerini değiştirmiyor.

Pozlarıyla beğeni butonunu çökertti! Zeynep Bastık'ın beyaz çoraplı paylaşım viral oldu! Pozlarıyla beğeni butonunu çökertti! Zeynep Bastık'ın beyaz çoraplı paylaşım viral... Haberi Görüntüle

SAHTE YARA İZİYLE ANKET YAPILDI

Çevrimiçi anket için araştırmacılar, yüzlerinin çeşitli yerlerine 14 yara izi ekleyerek yüz fotoğraflarını dijital olarak değiştirdi. Yaklaşık 1.800 çevrimiçi katılımcı, 50 farklı yüz için 89.000 puan vererek güven, samimiyet ve çekiciliği değerlendirdi.

Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu açıkladı: Hazırlıklı olun! Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu... Haberi Görüntüle

YARA İZİ DOSTANE İZLENİM UYANDIRIYOR

Çekicilik için ortalama derecelendirmeler 0'dan 5'e kadar bir ölçekte yapıldı. Yara izi olan yüzler için sonuçlar 4.25 ve yara izi olmayanlar için 4.26 idi. Yaralı yüzler daha yüksek dostluk dereceleri alırken, güven dereceleri önemli ölçüde farklı değildi. Yani 
bulgulara göre yüzdeki yara izi çekicilik üzerinde önemli bir etkiye sahip değil. 

Araştırmacılara göre, alt göz kapağının ortasında yara izleri olan yüzlerin, çekicilik, güven ve samimiyet açısından daha zayıf. 

Ekip, çalışmanın cerrahların yüz yaralarını gizlemek için potansiyel olarak kullanabilecekleri çeşitli tekniklerin ilk sistematik, büyük ölçekli araştırma olduğunu açıkladı.

Yara bakımı endüstrisinin 2023 yılına kadar gelirinin 34 milyar doları aşması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading