Yandex Metrica

Tavuklu lazanya tarifi nedir? Tavuklu lazanya malzemeleri nelerdir?

Tavuklu lazanya tarifi nedir? Tavuklu lazanya malzemeleri nelerdir?

Harika kıymalı iç harcıyla bildiğimiz lazanyayı tavukla yapmaya ne dersiniz? Tavuk göğsüü, soğan, domates ve lazanya yaprakları ile yapılan bu yemek, ikram ettiğiniz herkes tarafından çok beğenilecek. İşte tavuklu lazanya tarifi.

Yaşam

23.01.2024, 20:09

Tavuklu lazanya tarifi nedir? Tavuklu lazanya malzemeleri nelerdir? Tavuklu lazanya nasıl yapılır? 

Tavuk özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor. Beşamel sosla birlikte harika bir uyum yakalayan bu yiyeceği lazanya ile pişirmek ise lezzetini ikiye katlıyor. İşte tavuklu lazanya tarifi...

Uraz Kaygılaroğlu'nun 'Bu sanat mı şimdi' dedirten paylaşımı tepki çekti! Sevgilisi için verdiği pozlar mide bulandırdı! Uraz Kaygılaroğlu'nun 'Bu sanat mı şimdi' dedirten paylaşımı tepki çekti!... Haberi Görüntüle

TAVUKLU LAZANYA İÇİN MALZEMELER: 

9 yaprak lazanya

İç harcı için:
500 gr tavuk göğsü
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su

Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Ümit Besen tüm iddialara açıklık getirdi! Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun söylemlerine cevap verdi: Adı geçen hanımefendi ile... Ümit Besen tüm iddialara açıklık getirdi! Metin Akpınar'ın kızı Duygu... Haberi Görüntüle

TAVUKLU LAZANYA YAPILIŞI: 

Öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayın. Ardından uygun bir tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tavukların rengi döndükten sonra üzerine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Doğradığınız soğan ve sarımsağı da ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun. Daha sonra tavukların üzerine doğranmış domates, domates salçası ve tuzu da ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak sıcak suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirerek ocaktan alın.
Beşamel sosu için tencereye tereyağını alın ve kısık ateşte eritin.
Tereyağı eridikten sonra un ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan una yavaş yavaş süt ilave edin. Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiber ekleyerek tekrar karıştırın.
Uygun bir borcama hazırladığınız iç harcın bir kısmını alarak yayın.
Üzerine beşamel sosun birazını gezdirin ve lazanyaları yerleştirerek ilk katı tamamlayın. 2. kat için sırayla tekrar tavuklu harç, beşamel sos ve lazanya yapraklarını yerleştirin. 
Son olarak tekrar tavuklu harç ve beşamel sostan yerleştirdikten sonra üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 190°C fırında 20-25 dakika pişmeye bırakın. Peynirleri güzelce eriyen ve pişen tavuklu lazanyayı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin. Şimdiden afiyet olsun!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading