Yandex Metrica

Stresliyken eşlerimizin olumsuz yönlerini görüyoruz! Stresli olan partnere nasıl destek olunabilir?

Stresliyken eşlerimizin olumsuz yönlerini görüyoruz! Stresli olan partnere nasıl destek olunabilir?

Stres hem kendi ruh halimizi hem de eşimizle olan ilişkimizi etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre insanlar stresli olduklarında eşlerinin olumsuz davranışlarına odaklanıyor. Uzun süreli stres, ilişki ve evlilikler üzerinde özellikle olumsuz bir etkiye sahip.

Yaşam

23.01.2024, 19:58

Stres ilişki ve evliliği nasıl etkiliyor? İşte cevabı...

Sevgiden dolayı hiçbir kusuru görünmeyen sevgili veya eşin hareket ve davranışları stresli olduğumuzda neden batmaya başlar? Amerikalı araştırmacılar bununla ilgili ilginç bir araştırma yaptı. Buna göre insanların stresli olduklarında eşlerinin olumsuz davranışlarına odaklanmayı, olumlu olanlardan daha kolay buluyor.

79 yeni evli çifti içeren bir günlük çalışma kapsamında çiftler, 10 gün boyunca her gece kendilerinin ve eşlerinin davranışlarını bildirdikleri kısa bir anket doldurdu. Çalışmaya başlamadan önce ise, yaşam stresleri hakkında bir anket doldurdular. 

Türkiye'nin konuştuğu olaya sanat camiasından bir tepki daha! Nilgün Belgün'den Suphiye Orancı yorumu: Başıma bir şey gelmeyecekse... Türkiye'nin konuştuğu olaya sanat camiasından bir tepki daha! Nilgün Belgün'den... Haberi Görüntüle

STRES BİZE OLUMSUZLUKLARI GÖSTERİYOR

Araştırma ekibi, stresli yaşam durumlarından uzun süreli kaygı yaşayanların, eşlerinin olumsuz davranışlarına daha fazla odaklandığını buldu. Ayrıca günlük yaşamlarında daha fazla stres yaşayan kişiler, daha az stres yaşayanların aksine partnerlerinin kendilerine daha fazla olumsuzluk getirdiğini belirtti.

Araştırmacılara göre stres yeni evli çiftleri etkiliyorsa, yıllardır birlikte olan çiftleri çok daha fazla etkileyecektir. Bu nedenle, stresin ilişkileri üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini bilen kişiler, partnerleriyle birlikteliklerini geliştirmek için stresi yönetmenin yollarını bulmalı.

26 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 26 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

ETKİNLİK PLANLAYIN

Uzmanlara göre, eşlerden birinin diğerini rahatlatacak bir özel bir aktivite planlaması, kişide kendi planlayacağı bir aktiviteden çok daha olumlu etki yaratıyor. Eşinizin sevdiği restoranda bir yemek, hafta sonu tatili, profesyonel masaj gibi etkinlikler seçebileceğiniz aktivitelerin başında geliyor.

Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka krizi yüzünden çileden çıktı! Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka... Haberi Görüntüle

EŞİNİZİ DİNLEYİN

Eşiniz stresli olduğunda size sürekli şikayet ediyor gibi gelebilir. Onun serzenişlerinden sıkılıp otomatik cevaplar vermeye çalışmak yerine dinlemeye ne dersiniz? Bırakın eşiniz konuşsun ve içindeki sıkıntıyı ve yaşadığı stresi konuşarak atsın. 

Kankalar doğum günü partisinde buluştu! Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ'un oğlunun doğum gününe katıldı! Pozları sosyal medyada büyük ilgi gördü! Kankalar doğum günü partisinde buluştu! Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ'un oğlunun... Haberi Görüntüle

SEVDİĞİ YEMEĞİ YAPIN

Uzmanlara göre ister kadın olun ister erkek, eşinizin sevdiği yemeği sadece onun için pişirmek hem sizi hem de eşinizi mutlu eder ve kaygı seviyesini azaltır. Eğer yemek pişirme konusunda kendinize güvenmiyorsanız, dışarıdan sipariş edebilir, ya da hazır malzemeler kullanarak eşinizi en sevdiği yemeğin enfes kokusuyla karşılayabilirsiniz. 

Esra Ezmeci 'Hesap ödetmeyen kadın aldatılmaya makmümdur'dedi! Sosyal medyada kıyamet koptu! Gelen yorumlar ağızları açık bıraktı! Esra Ezmeci 'Hesap ödetmeyen kadın aldatılmaya makmümdur'dedi! Sosyal medyada kıyamet... Haberi Görüntüle

HOBİLERİNE DESTEK OLUN

Eşinizin stres yaşadığını gördüğünüzde onun hobilerinden biri için zaman bulmasına destek olun. Eğer eşinizin bir hobisi yoksa, keşfetmesi için ön ayak olun. Birlikte katılabileceğiniz deneme derslerine kayıt olun.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

YÜRÜYÜŞ YAPIN

Eşlerin birlikte, herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan, hemen her yerde gerçekleştirebileceği yürüyüşü siz de hayatınızın bir parçası yapın. Eşinizin stres seviyesi çoğaldığında hemen birlikte yürüyüşe çıkın.

Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu açıkladı: Hazırlıklı olun! Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu... Haberi Görüntüle

BEKLEMEDE KALIN

Eşiniz işten ya da kendisine stres yaşatan alandan evine geldiğinde üzerine gitmeyin. Onun için yalnız ve sakin kalabileceği bir alan yaratın.

Ünlü mankenin son paylaşımı olay yarattı: Kocamı beni terk etmediği için tebrik ediyorum... Ünlü mankenin son paylaşımı olay yarattı: Kocamı beni terk etmediği... Haberi Görüntüle

YARDIM EDİN

Stresli bir dönemden geçerken, sahip olduğumuz diğer sorumluluklar, stres seviyemizin daha fazla yükselmesine neden olur. Çöp atmak, yemek yapmak, çamaşır yıkamak gibi görevleri eşlerin paylaşması ve ortak bir şekilde halletmesi bazen yetmeyebilir. Bu gibi durumlarda eşinizin ev işlerinden bazılarını üstlenerek onun daha fazla gerilmesinin önüne geçebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading