Yandex Metrica

Ramazan ayı ne ifade etmektedir? Ramazan ayında ne yapılır?

Ramazan ayı ne ifade etmektedir? Ramazan ayında ne yapılır?

Mübarek Ramazan ayının yeri Müslümanlar için çok farklıdır. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı Ramazan ayının yaklaşmasına az kaldı. Peki Ramazan ayı ne ifade etmektedir? Ramazan ayında ne yapılır?

Yaşam

27.01.2024, 01:59

Ramazanın başlamasına az bir süre kaldı. Mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Vatandaşlar Ramazanda oruç tutup, Kur'an okuyup, ibadet edip dini olarak doyurucu vakit geçirmek istiyor. Peki Ramazan ayı ne ifade etmektedir? Ramazan ayında ne yapılır?

Dilan Polat'ın yakınları tarafından yüzüne tükürüldü! Banu Parlak duruşma sonrası sosyal medyadan ateş püskürdü! Dilan Polat'ın yakınları tarafından yüzüne tükürüldü! Banu Parlak duruşma sonrası... Haberi Görüntüle

RAMAZAN AYI NE İFADE ETMEKTEDİR?

Hicrî takvime göre 9. ay ve İslam dininin inancına göre Hz. Muhammed (s.a.v)'e Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulup, teravih namazı kılılan aydır. Bu ayda oruç tutmak, İslam'ın beş temel şartından bir tanesidir. Ay'ın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca süren Ramazan, hadislere bakılarak hesaplanmıştır.

Şafaktan gün batımına kadar oruç tutmak; akut veya kronik hastalığı olan, seyahat eden, aşırı yaşlı, emziren, hamile, şeker hastası ve ergenliğe girmemiş olan kişiler dışında tüm Müslümanlar için farz kılınmıştır. Şafak öncesi yenilen yemeğe sahur, orucun bozulduğu akşam yeinlen yemeğine ise iftar denir.

Orucun manevi karşılığının (sevap) Ramazan ayında katlanarak çoğaldığına inanılır. Bu inanca göre Müslümanlar, sadece yiyecek ve içecekten değil, aynı zamanda tütün ürünlerinden, cinsel ilişkilerden ve günahkar davranışlardan da uzak durulur. Bu tür durumalr yerine kendilerini daha çok namaza ve Kur'an okumaya adarlar. İbadetle meşgul olur.

Acil ameliyata alınmıştı! Ünlü oyuncu Nuri Alço'dan beklenen haber geldi! Tam 17 gün sonra... Acil ameliyata alınmıştı! Ünlü oyuncu Nuri Alço'dan beklenen haber geldi!... Haberi Görüntüle

RAMAZAN AYINDA NE YAPILIR?

Ramazanda Müslüman diğer aylardan farklı olarak oruç tutma, fitre verme ibadetlerini yerine getirir. Fakat Ramazan ayında sadece oruç tutmak yeterli olmaz.  Müslümanlar, bu önemli ayı çeşitli ibadetler yaparak daha doğru ve verimli geçirmek ister. İnananlar, Ramazan ayında özellikle teravih namazları kılmayı ve Kuran okumayı cemaatle birlikte yapmayı tercih eder ve bu dinen daha makbuldür.

Ramazan ayı, Müslümanlar için ibadet sayılarının daha da arttığı zamanlardan bir tanesidir. Bu ayda cemaatle, toplu olarak yapılan ibadetler çok önemlidir. Bu sebeple, namazları ve duaları cemaatle yapmaya daha çok özen göstermek gerekir. Ayrıca orucu açmadan önce iftar duası okumak daha makbul olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading