Yandex Metrica

Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara kimdir? Hüdayar Mete Buhara kaç yaşında, nereli?

Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara kimdir? Hüdayar Mete Buhara kaç yaşında, nereli?

Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara, internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası sonrasında, Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazetesi' nde yayımlandı. Kararla bazı şehirlerin valisi değişti. Yayımlanan kararla Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara oldu. Peki Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara kimdir? Hüdayar Mete Buhara kaç yaşında, nereli?

Yaşam

20.03.2024, 08:38

Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara oldu. Bu haber sonrasında Hüdayar Mete Buhara internette araştırılmaya başladı. Resmi Gazete' de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı valiler değişti. Kırşehir şehrinde de vali değişikliği oldu. Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara olarak ilan edildi. Peki Kırşehir yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara kimdir? Hüdayar Mete Buhara kaç yaşında, nereli?

Gizlice fotoğrafları çekilmişti! Yılmaz Erdoğan ve Cansu Taşkın ikilisinden bomba açıklama! Gizlice fotoğrafları çekilmişti! Yılmaz Erdoğan ve Cansu Taşkın ikilisinden bomba... Haberi Görüntüle

HÜDAYAR METE BUHARA KİMDİR?

Hüdayar Mete Buhara; ilk, orta ve lise öğrenimini Tokat’ta yaptı. Hüdayar Mete Buhara, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur.

Hüdayar Mete Buhara, İçişleri Bakanlığı'nca yapılan kaymakamlık sınavını kazandı. Buhara, Tokat’ ta Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Almus, Erfelek ve Çatalpınar ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerini yerine getirdi.

Hüdayar Mete Buhara, 9 aylık mesleki ve lisan eğitimi için İngiltere’de Exeter Üniversitesi'nde eğitim gördü. Denizli-Baklan, Kilis-Elbeyli, Aksaray-Ortaköy ve Kütahya-Emet ilçelerinde kaymakam görevini yerine getirdi. Buhara, bir yıl Muş Vali Yardımcılığı, üç yıl Sivas Vali yardımcılığı ve üç sene Kütahya Vali yardımcılığı görevlerinde çalıştı.

Kızılcık Şerbeti Nilay'dan üzen haber! Ünlü oyuncu Feyza Civelek hastalığını açıkladı! Sağlık durumu hakkında ilk kez konuştu! Kızılcık Şerbeti Nilay'dan üzen haber! Ünlü oyuncu Feyza Civelek hastalığını... Haberi Görüntüle

BİRÇOK YERDE GÖREVLENDİRİLDİ

Hüdayar Mete Buhara, İçişleri Bakanlığı Bakanlık Hukuk Müşaviri iken 7 Ağustos 2017 tarihinden sonra Çankaya Kaymakamı olarak atanmasına kadar geçen sürede Cumhurbaşkanlığı OHAL işlemleri İnceleme Komisyonu' nda görev aldı. Buhara, 5 Kasım 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı geçici görevlendirme ve 8 Kasım 2018 tarihinde Çankaya Kaymakamı olarak görevlerini yerine getirdi. Mete Buhara, 26 Aralık 2018 tarihli ve 2018/261 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çankaya Kaymakamı olarak ataması gerçekleşti.

Hüdayar Mete Buhara, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı ve Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü doktora eğitimine devam ediyor. Hüdayar Mete Buhara; İngilizce, Türkmence ve Özbekçe'nin dışında kısmen diğer Orta Asya Türk Lehçeleri ile Farsça bilmektedir.

Hüdayar Mete Buhara, 12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kırşehir Valisi olarak görevlendirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading