Yandex Metrica

"Evcil hayvanıma hangi tür mama vermeliyim?" Sağlığa farklı etkileri olan yaş ve kuru mamayı hayvanınıza dönüşümlü olarak verebilirsiniz!

"Evcil hayvanıma hangi tür mama vermeliyim?" Sağlığa farklı etkileri olan yaş ve kuru mamayı hayvanınıza dönüşümlü olarak verebilirsiniz!

Evinde kedi ya da köpek gibi evcil hayvan besleyenler mama konusunda zamanla uzmanlaşmaya başlar. Piyasada birçok mama çeşidi var. Peki hangisi daha sağlıklı? Kuru mama mı yoksa yaş mama mı?

Yaşam

23.01.2024, 19:41

Kuru mama mı sağlıklı yoksa yaş mama mı? Evcil hayvanlar için hangi tür mama tercih edilmeli?

Evlerin en sessiz ve aynı zamanda en sevimli canlıları olan evcil hayvanların ihtiyaçlarının giderilmesi sahiplerine bağlı. Özellikle mama konusu bir hayli hassas. Piyasada açık ya da kapalı, yaş ya da kuru birçok mama çeşidi var. Peki hangisini tercih etmeli?

Ünlü şarkıcı Sıla'nın ayaklarını yerden kesecek hediye! Sevgilisi paraya kıydı bakın neler aldı! Ünlü şarkıcı Sıla'nın ayaklarını yerden kesecek hediye! Sevgilisi paraya kıydı... Haberi Görüntüle

HAYVAN DEYİP GEÇMEYİN, KALİTELİ BESLEYİN

Bir kere, dostumuzun yediklerine en az kendi yediklerimiz kadar dikkat etmek gerekiyor. Çünkü kaliteli mama tüketimi evcil hayvanların sağlığı için çok büyük önem taşıyor.

Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

KURU MAMALAR DAHA UZUN ÖMÜRLÜ 

İki mama türü karşılaştırılcak olursa, kuru mamaların daha uzun ömürlü olduğu söylenebilir. Yine bu mamalar diğerine göre daha ekonomik. Bu mama köpek ya da kedinin yemek kabında yaş mamaya göre daha uzun süre bekleyebilir. Kuru mamalar daha kolay temizlenebilir. 

Müge Anlı'da kan donduran olay: Yasak aşk yaşadığı üvey oğluyla kaçtı sözleri 'pes' dedirtti Müge Anlı'da kan donduran olay: Yasak aşk yaşadığı üvey oğluyla... Haberi Görüntüle

YAŞ MAMA BUZDOLABINDA BEKLETİLMELİ!

Ancak kuru mamayı köpeğinizin kabına koyup dışarı çıkabilirken yaş mama da bunu yapmak mümkün değil. Çünkü bu tür mamalar hayvanın  kabına koyuldukduktan kısa bir süre içerisinde tüketilmesi gerekir. Fazla bekletilirse zehirlenmelere neden olur. Ayrıca yaş mamalar açıldıktan sonra hemen buzdolabında saklanmalı ve en fazla üç gün içerisinde de tüketilmeli. 

Anoreksiya nervoza teşhisi konulmuştu! Tutklu fenomen Nihal Candan hakkında mahkeme tahliye kararı verdi! Anoreksiya nervoza teşhisi konulmuştu! Tutklu fenomen Nihal Candan hakkında mahkeme... Haberi Görüntüle

YAŞ MAMALAR SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Yaş mamalar içeriğinde et ve et yan ürünleri ile hayvanlar için muhteşem bir lezzet sunar. Aynı zamanda fazla su içmeyen ve sıvı tüketimi az olan hayvanlar için de sıvı alımı konusunda destekleyici rol üstlenir. Fiyatları, kuru mamaya göre oldukça yüksek olan yaş mamalar yüksek protein, kalsiyum ve karbonhidrat içeriği ile oldukça zengin. Ayrıca sindirimi de daha kolaydır. 
Evcil hayvanlar için lezzet zenginliği sunan her iki mamayı da dönüşümlü olarak verebilirsiniz. Böylelikle hayvanın tek tip beslenme alışkanlığı edinmesinin de önüne geçmiş olursunuz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading