Yandex Metrica

Çocuklar bu tadı çok seviyor! Evde çıtır çıtır patates yapmak hayal değil!

Çocuklar bu tadı çok seviyor! Evde çıtır çıtır patates yapmak hayal değil!

Patates kızartması özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor. Bu güzel atıştırmalıkta aranan en önemli özellikse çıtır olması. Ünlü şefler bu konuda birkaç ipucu veriyor. Artık evde yaptığınız patates kızartmalarına doyum olmayacak.

Yaşam

23.01.2024, 20:00

Çıtır patates nasıl yapılır? İşte cevabı...

Hem lezzetli hem pratik hem de yemesi keyifli olan bir atıştırmalık patates kızartması. Gidilen fast food tarzı restoranlarda damakların alıştığı çıtır çıtır patatesler ise evde nedense bu şekilde olmuyor. 

Çocuklar ise annelerden patates kızartması isterken çıtır olmasını özellikle istiyor. Peki bu nasıl olacak? 

Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Haberi Görüntüle

ZEYTİNYAĞI, SARIMSAK VE BİBERİYE...

İşin uzmanları artık evde de tadına doyum olmaz patatesler yapabileceğinizi belirtiyor. Bunun için patatesin yanında, bir tavuk suyu bulyonu, zeytin yağı, tereyağı, sarımsak, biberiye, kekik, tuz ve biber gerekiyor. 

Yılın bomba aşkı geldi! Güzel oyuncu Dilan Deniz Çiçek ünlü yönetmenle el ele yakalandı! Yılın bomba aşkı geldi! Güzel oyuncu Dilan Deniz Çiçek ünlü... Haberi Görüntüle

ÖNCE PATATESLERİ HAŞLAYIN

Öncelikle patatesleri tuzlu, karbonatlı soğuk suya ekleyip kaynatmak lazım. Keskin bir bıçak, içine girinceye kadar.

Mauro İcardi eşi Wanda Nara ile gecelere aktı! Dolu dizgin eğlenen çift servet değerin hesap ödedi! Mauro İcardi eşi Wanda Nara ile gecelere aktı! Dolu dizgin... Haberi Görüntüle

50 DAKİKA KIZARTIN

Bu arada tavuk bulyonuna yağ ekleniyor ve fırın tepsisine yağ koyup bununla birleştiriliyor. Ardından patates, sarımsak, biberiye, kekik, sıvı yağı ve baharatla karıştırılıyor. Sıcak olan fırında 25 dakika kızartılıyor, ters çevrilip bir 25 dakika daha kızartılıyor. Ve çıtır patatesler hazır. 

Bazı şefler patatesin üzerine son pişirmede rendelenmiş peynir eklenmesini tavsiye ediyor. Tabi en önemli nokta ise en güzel patatesleri seçmek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading