Yandex Metrica

Çalışanlar hangi tür yöneticileri seviyor? O özellik iş yerindeki verimi artırıyor

Çalışanlar hangi tür yöneticileri seviyor? O özellik iş yerindeki verimi artırıyor

İnsanoğlu her an hata yapma ihtimaliyle karşı karşıya kalabilir. Önemli olan ise hataları görüp bundan ders çıkarmak ve tekrar etmemesini sağlamak. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, bir yanlışın üzerine düşünmek kişinin alçakgönüllü olmasını sağlıyor. Araştırma, alçakgönüllü yöneticilerin çalışanlar tarafından çok sevildiğini ve iş yerindeki verimi artırdığını ortaya koyuyor.

Yaşam

16.03.2024, 06:58

Her insan hata yapar. Ancak kimi ders çıkarırken kimi bunu tekrar ettirir. Amerika'da yapılan bir araştırma, hataları üzerine düşünen ve hatalarından ders çıkaranların daha alçakgönüllü olduklarını gösteriyor. 

Baba oğul tartışması iyice çığrından çıktı! İbrahim Tatlıse oğlu Ahmet Tatlıses'i yerin dibine soktu! Baba oğul tartışması iyice çığrından çıktı! İbrahim Tatlıse oğlu Ahmet... Haberi Görüntüle

ALÇAKGÖNÜLLÜ LİDERLER EKİBİ RAHATLATIYOR

Araştırmalar, alçakgönüllü bir lidere sahip olduklarında, ekip üyelerinin bilgilerini paylaşma ve endişelerini dile getirme olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve gelişim odaklı davranışlarının arttığını gösteriyor. 

Ekip, araştırmaya katılmak için finans, perakende, imalat ve sağlık hizmetleri dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde çalışan 454 yöneticiyi işe aldı. Bazı katılımcılardan astlarıyla yaptıkları bir hata ve öğrendikleri hakkında yazmalarını, ayrıca üzerinde düşünmeleri istendi. Diğerleri öğrenecek bir şey olmadığını düşündükleri bir hata hakkında yazdı. Daha sonra yöneticilere bir işyeri senaryosu sunuldu ve bu durumda nasıl davranacaklarını yazmaları istendi. Çalışmaya dahil olmayan eğitimli yüksek lisans öğrencileri, yöneticilerin tepkilerini ne kadar tevazu gösterdikleri konusunda derecelendirdi. 

İngiliz Kraliyet ailseinin bahtsız gelini Kate Middleton'dan haber var! Kansere yakalanan prensesin sağlık durumu açıklandı! İngiliz Kraliyet ailseinin bahtsız gelini Kate Middleton'dan haber var! Kansere... Haberi Görüntüle

HATALAR ÜZERİNE DÜŞÜNMEK ALÇAKGÖNÜLLÜLÜĞÜ ARTIRIYOR

Sonuçlar, geçmiş hata üzerine düşünenlerin, diğerlerine göre daha fazla alçakgönüllülük gösterdiğini ortaya koydu. 

Araştırmada ayrıca yöneticiler, hatalardan nasıl ders aldıklarını, alçakgönüllülüklerini nasıl ifade ettiklerini, ekiplerinin iyileştirme odaklı davranışlarını ve genel performansını nasıl gördüklerini inceleyen, iki ankete katıldı. Bulgular, hatalarından ders alan ve terfiye odaklanan  yöneticilerin alçakgönüllülük gösterme olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösterdi. 

Araştırma ekibi, hata yaptıklarını kabul etmekten bile korkan liderler gördüklerini belirtiyor. Çünkü onlara göre bu kabul, liderliğin tarihi imajına aykırı. Ancak hatalar üzerine düşünmek ve bunlardan ders çıkarmak kişiyi daha etkili bir yönetici ve lider yapabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading