Yandex Metrica

Bebek büyütürken çoğu anne bunu yapıyor! Ebeveynlerin bebeğin gelişimine yaklaşımı nasıl olmalı?

Bebek büyütürken çoğu anne bunu yapıyor! Ebeveynlerin bebeğin gelişimine yaklaşımı nasıl olmalı?

Her bebek farklı özelliklere sahip. Kimi ilk aylardan itibaren düzenli ve uzun süreler uyurken bazısı 5 dakikada bir uyanıyor. Yeme alışkanlıkları bile birbirinden ayrılabiliyor. Annelerin bu dönemde en sık yaptığı hata ise kıyaslama. Uzmanlara göre 3 farklı alanda değişik gelişim özelliği gösteren bebeklerin kesinlikle birbiriyle karşılaştırılmaması lazım.

Yaşam

23.01.2024, 20:51

Hamileyken anne olmakla ilgili güvenlik duygunuzu güçlendirecek her türlü tavsiye veya ipucuna ılımlı yaklaşmışssınızdır. Ebeveynlik ve bebeklerle ilgili konuları okumuşsunuzdır ve deneyimli annelerden sizi neler beklediğini duymuşsunuzdur. 

Doğum yaptıktan sonra ise bu duyduklarınız noktasında işin rengi biraz değişir. Bir arkadaşınızın ilk aylardan itibaren gece uyuyan  bebeği, sorunsuz emzirilen bir yeğen, arabaya her bindirildiğinde kolayca uykuya dalan komşunun oğlu gibi... Ve tüm bu bilgiler sizi karşılaştırma yapmaya yönlendirir. 

Aslında ilk aylar itibariyle bebekler üç alanda birbirinden farklılık gösterir.

Alkollü araç kullandı ehliyetine el konuldu! Ünlü oyuncudan hayranlarına kötü örnek olacak davranış! Alkollü araç kullandı ehliyetine el konuldu! Ünlü oyuncudan hayranlarına kötü... Haberi Görüntüle

Ünlü fenomen dördüncü çocuğunu doğurdu! Doğum anına kadar her detayı paylaştı! Takipçileri tepkili: Bu kadar da olmaz! Ünlü fenomen dördüncü çocuğunu doğurdu! Doğum anına kadar her detayı... Haberi Görüntüle

UYKU SÜRELERİ VE DÖNGÜLERİ

Bazı bebekler kısa süre uyur ve çok sık uyanır; bazıları ise daha uzun süre uyur. Bebekler ilk zamanlarda uyku noktasında farklılık gösterse de çoğu, zamanla daha uzun süre uyumaya başlayacak ve daha az sıklıkta uyanacaktır. Bunda bebeğinizin iç ritminin de oldukça etkili olduğunu unutmayın. 

Saygısızlığı bitmek bilmiyor! İkinci kez sahneye geç çıktı hayranları mahkemenin yolunu tuttu! Saygısızlığı bitmek bilmiyor! İkinci kez sahneye geç çıktı hayranları mahkemenin... Haberi Görüntüle

23 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 23 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

YEMEK YEME ŞEKLİ 

Bazı bebekler sıklıkla küçük porsiyonlar yerken, diğerleri daha az öğünde daha büyük miktarda yiyebilir. 

Duy Beni dizisi oyuncusu Rabia Soytürk aşkını ilan etti! Bakın sevgilisi meğer kimmiş! Duy Beni dizisi oyuncusu Rabia Soytürk aşkını ilan etti! Bakın... Haberi Görüntüle

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

UYARANLARA TEPKİ 

Bebekler arasındaki uyaranlara veya değişikliklere duyarlılık derecesi her bebek için farklıdır. Her bebek uyandığında karanlık ve aydınlığa veya kalabalığa, gürültüye, acıkmaya farklı tepkiler verir. 

İşte tüm bu ayrımlar, bebekler arasındaki farklılıkların doğal olduğunu gösteriyor. Bunu kabul etmek her zaman kolay değildir ancak her bebeğin benzersiz ve özel olduğunu unutmamak lazım. 

Anneler şunlara özellikle dikkat etmeli. 

  • Karşılaştırma yapmayın, herkesin dünyayı deneyimlemek ve anlamak için kişisel bir ritmi olduğunu içselleştirin. Bu ritim mizacı, tepkileri ve değişikliklere uyum sağlama yeteneğini etkiler.
  • Bir anne olarak, bebeğinizin kişisel ritmini şekillendirmede bir etkiye sahipsiniz. Aslında, bir bebeğin ritmini anlamanın ilginç bir yolu, ebeveynlerin davranışlarına bakmaktır: karakterleri, mizaçları, aralarındaki dinamikler ve değişikliklere uyum sağlama biçimleri gibi.
  • Bebeğinizi olduğu gibi, kıyaslamadan ve beklentisiz olarak sevgiyle kabul edin. Bu, tüm ebeveynlerin deneyimleyeceği gelecekteki zorlu durumlarla başa çıkmanızı çok daha kolaylaştıracaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading