banner2

Bebeğinizin fotoğrafını paylaşırken bir kez daha düşünün! Pedofililer, fotoğraflardaki bebekleri kirli emellerine alet ediyor!

Oyuncak bebekler, özellikle kız çocuklarına hep cazip gelir. Onun yemeğini yedirmek, bakımını yapmak çocuklar için çok eğlenceli olabiliyor. Son yıllarda çok farklı oyuncak bebek çeşitleri de var. Ten dokusu ve mimikleriyle dikkat çeken bu silikon oyuncaklar gerçeği aratmıyor. Dijital içerik üreticisi Orhan Toker'e göre ise bu bebeklerin yapılış amacı hiç de masum değil...

Hayat 21.10.2022, 20:28 21.10.2022, 22:54
Abone ol
Bebeğinizin fotoğrafını paylaşırken bir kez daha düşünün! Pedofililer, fotoğraflardaki bebekleri kirli emellerine alet ediyor!

Ten rengi, yüz şekli, vücut yumuşaklığı hatta dudağındaki detaylar... Son yıllarda piyasaya sürülen gerçekçi oyuncak bebekler çocukların çok fazla ilgisini çekiyor. Fiyatı diğerlerine göre oldukça yüksek olan bu bebeklerin üretim gayesi ise aslında oldukça korkunç.

SAPIKLAR, OYUNCAK BEBEKLERİ BİLE KULLANIYOR

Okullarda cinsellik furyasına dikkat çeken yazılarıyla tanıdığımız Dijital İçerik Üreticisi Orhan Toker bu noktada aileleri uyarıyor ve bu oyuncakların özellikle pedofililer tarafından ilgi gördüğünü aktarıyor. Pedofililer bilhassa yurt dışında üretim yapan bireylerle irtibata geçerek bu bebeklerden talep ediyor. 

GERÇEKÇİ BEBEKLERDEKİ TEHLİKEYE DİKKAT!

Toker, konu ile ilgili ebeveynlere sosyal medya uyarısında bulunuyor. Dünyanın her yerinden binlerce bebek fotoğrafının olduğu Baby Gram hesabına dikkat çeken Dijital İçerik Üreticisi, reborn bebeklerin buralardaki bebek fotoğraflarından kopyalanarak hazırlandığını söylüyor. Hatta bazı oyuncak açıklamalarında bebeğin dudağının nemli olduğu bile vurgulanıyor. 

Şikayet ederek bu tür ürünlerin satış sitelerinden kaldırmasını sağladıklarını aktaran Toker, "net bir reaksiyon vererek Ticaret Bakanlığı’nın bu işe el atmasını sağlamamız gerekiyor” ifadesini kullanıyor.

ÇOCUĞUNUZUN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞMAYIN

Dijital Baba ismiyle bilinen Toker, çocuğunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşan ailelerin "paylaş" butonun basmadan önce bir 15-20 kadar düşünmesi gerektiğini dile getiriyor. Üstelik fotoğraf paylaşımı yalnızca küçük çocuklar için tehlikeli değil. 13-16 yaş arasındaki çocukların fotoğrafları art niyetli kişiler tarafından montajlanarak şantaj aracı olarak bile kullanılabiliyor. 

Orhan Toker, "çocuğunuza ilişkin fotoğrafları bir gün diğer bir şahsa ilişkin hesaplarda görebilirsiniz bu nedenle dikkatli olmakta fayda var" diyerek uyarısını yineliyor.


 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!