Yandex Metrica

Bebeğinizin fotoğrafını paylaşırken bir kez daha düşünün! Pedofililer, fotoğraflardaki bebekleri kirli emellerine alet ediyor!

Bebeğinizin fotoğrafını paylaşırken bir kez daha düşünün! Pedofililer, fotoğraflardaki bebekleri kirli emellerine alet ediyor!

Oyuncak bebekler, özellikle kız çocuklarına hep cazip gelir. Onun yemeğini yedirmek, bakımını yapmak çocuklar için çok eğlenceli olabiliyor. Son yıllarda çok farklı oyuncak bebek çeşitleri de var. Ten dokusu ve mimikleriyle dikkat çeken bu silikon oyuncaklar gerçeği aratmıyor. Dijital içerik üreticisi Orhan Toker'e göre ise bu bebeklerin yapılış amacı hiç de masum değil...

Yaşam

29.02.2024, 22:40

Ten rengi, yüz şekli, vücut yumuşaklığı hatta dudağındaki detaylar... Son yıllarda piyasaya sürülen gerçekçi oyuncak bebekler çocukların çok fazla ilgisini çekiyor. Fiyatı diğerlerine göre oldukça yüksek olan bu bebeklerin üretim gayesi ise aslında oldukça korkunç.

Rüyada tarih görmek ne demek? Rüyada doğum tarihi görmek neye işaret eder? Rüyada tarih görmek ne demek? Rüyada doğum tarihi görmek neye... Haberi Görüntüle

SAPIKLAR, OYUNCAK BEBEKLERİ BİLE KULLANIYOR

Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer Duygu Nebioğulu'nun annesiyle... Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer... Haberi Görüntüle

Okullarda cinsellik furyasına dikkat çeken yazılarıyla tanıdığımız Dijital İçerik Üreticisi Orhan Toker bu noktada aileleri uyarıyor ve bu oyuncakların özellikle pedofililer tarafından ilgi gördüğünü aktarıyor. Pedofililer bilhassa yurt dışında üretim yapan bireylerle irtibata geçerek bu bebeklerden talep ediyor. 

Kankalar doğum günü partisinde buluştu! Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ'un oğlunun doğum gününe katıldı! Pozları sosyal medyada büyük ilgi gördü! Kankalar doğum günü partisinde buluştu! Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ'un oğlunun... Haberi Görüntüle

GERÇEKÇİ BEBEKLERDEKİ TEHLİKEYE DİKKAT!

Toker, konu ile ilgili ebeveynlere sosyal medya uyarısında bulunuyor. Dünyanın her yerinden binlerce bebek fotoğrafının olduğu Baby Gram hesabına dikkat çeken Dijital İçerik Üreticisi, reborn bebeklerin buralardaki bebek fotoğraflarından kopyalanarak hazırlandığını söylüyor. Hatta bazı oyuncak açıklamalarında bebeğin dudağının nemli olduğu bile vurgulanıyor. 

Şikayet ederek bu tür ürünlerin satış sitelerinden kaldırmasını sağladıklarını aktaran Toker, "net bir reaksiyon vererek Ticaret Bakanlığı’nın bu işe el atmasını sağlamamız gerekiyor” ifadesini kullanıyor.

Görüntüler +18 olduğu için yayınlanmadı! Diskalifiye edilecekler mi? Yunus Emre'ye Survivor All Star tarihinde görülmemiş ceza! Görüntüler +18 olduğu için yayınlanmadı! Diskalifiye edilecekler mi? Yunus Emre'ye... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUNUZUN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞMAYIN

Dijital Baba ismiyle bilinen Toker, çocuğunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşan ailelerin "paylaş" butonun basmadan önce bir 15-20 kadar düşünmesi gerektiğini dile getiriyor. Üstelik fotoğraf paylaşımı yalnızca küçük çocuklar için tehlikeli değil. 13-16 yaş arasındaki çocukların fotoğrafları art niyetli kişiler tarafından montajlanarak şantaj aracı olarak bile kullanılabiliyor. 

Orhan Toker, "çocuğunuza ilişkin fotoğrafları bir gün diğer bir şahsa ilişkin hesaplarda görebilirsiniz bu nedenle dikkatli olmakta fayda var" diyerek uyarısını yineliyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading