Yandex Metrica

Sitede Ara

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi nedir?

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi nedir?

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildiği ve bu değişiklik kapsamında uyku apnesi olanların ehliyet alamayacağı iddia edildi. Çıkan haberlere ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. Peki Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı?

Gündem

25.04.2024, 15:53

Bugün internette ve sosyal medayda yayılan haber tartışmaları da beraberinde getirdi. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapıldığı iddia edilen değişiklikle uyku apnesi olanlara artık ehliyet verilmeyeceği ve ehliyetlerinin de yenilenmeyeceği iddiası ortaya atıldı. Uyku apnesi rahatsızlığı olan vatandaşlar iseUyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi tedavisi görenlerin ehliyetleri iptal mi olacak? sorularına yanıt aramaya başladı. 

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli? UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü... Haberi Görüntüle

UYKU APNESİ OLANLAR EHLİYET ALAMAYACAK MI?

İnternette bazı haber sitelerinde yayınlandıktan sonra kısa sürede sosyal medyanın da etkisiyle yayılan "Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayaak" iddiası yalanlandı. Haberlerde "uyku apnesi tanısı konulan kişilerin trafiğe çıkmasına artık izin verilmeyeceği" bilgisi yer alıyordu. Ancak çıkan haberler  Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, haberlerin manipülasyon içerdiğini duyurdu. 

EKPSS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? ÖSYM EKPSS sonuçları açıklandı mı, ne zaman? EKPSS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? ÖSYM EKPSS sonuçları açıklandı... Haberi Görüntüle

UYKU APNESİ TEDAVİSİ GÖRENLERİN EHLİYETİ İPTAL Mİ OLACAK?

Çıkan haberlerin gerçek olmadığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından duyuruldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ndan gelen açıklama şu şekilde;

“Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair usul ve esaslar; Sürücü Adayları Ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik kapsamında belirlenmiştir” hatırlatması yaparken, söz konusu yönetmeliğin 7. Maddesi’ne atıfla şu bilgiyi verdi:

* Ağır derecede veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile birlikte gündüz uyuklama hali tespit edilenler kişilerin tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacak. 

* Ancak uyku apnesinin kontrol altına alındığı  veya tedavi edildiği; doktor heyeti tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebilecek."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading