Yandex Metrica

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli?

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli?

UFC dövüşçüsü İbo Aslan'ın hayatı ve kariyeri, sosyal medyada ilgi çekmeye başladı. Peki, UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli?

Gündem

25.04.2024, 15:11

Geçen yıl, 15 Ağustos'ta gerçekleşen Dana White's Contender Series maçında rakibini nakavt ederek UFC kontratını kazanan İbo Aslan, bu büyük başarısıyla birçok kişinin dikkatini çekti. Yurttaşlar, İbo Aslan'ın kariyerini merak etmeye başladı. Peki, UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli?

DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü mensuplarının poster ve afişleri bulundu DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü... Haberi Görüntüle

UFC DÖVÜŞÇÜSÜ İBO ASLAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

İbo Aslan, 23 Nisan 1996 tarihinde Niğde’nin Akçaören köyünde dünyaya geldi. Babası Avusturya’da çalıştığı için 7 yaşındayken annesi ve kardeşleri ile birlikte Avusturya’ya taşındı. Babasına yardım etmek için araba tamirhanesinde çıraklık yapmaya başladı. Spora olan ilgisi de küçük yaşlarda başladı. İlk başta futbol oynadı, ancak 13-14 yaşlarında, ‘Bu futbol bana göre değil.’ diyerek dövüş sporlarına yönelmeye karar verdi. İlk olarak boks yaparak dövüş sporlarına adım attı. Ancak boks onu tatmin etmeyince kick boks deneyimledi. Daha sonra güreş ve jiu-jitsu'yu bir arada yapmaya başladı. Bu branşlar, aslında MMA için iyi bir temel oluşturdu. Bu süreçte, İbo Aslan kariyerini MMA üzerine devam etme kararı aldı.

Hafif ağır siklette dövüşen İbo Aslan, profesyonel MMA kariyerine 20 yaşındayken Avusturya’daki yerel bir organizasyonda maça çıkarak başladı. İlk maçında Mattia Calore’yi yenerek başlangıcını yaptı. 2017 yılıyla birlikte maçlarını sıklaştıran Aslan, üst üste galibiyetler alarak namağlup bir şekilde ilerledi. 2020 yılında Anton Turkalj ile karşılaşana kadar karnesi 8-0’dı. Fakat o maçta ilk mağlubiyetini submission ile aldı. Yenildiği Turkalj, iki maç sonra UFC ile sözleşme imzaladı. İbo Aslan, bu mağlubiyeti bir kenara bırakarak yoluna devam etti. Sıradaki üç maçını da ilk raundda nakavtla kazandı. Bu maçların toplam süresi sadece 3 dakika 35 saniye oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading