Yandex Metrica

Türkiye'deki 10 ili vuran 7,7'lik deprem dünya basınında böyle yankılandı: USGS'nin haritası şok etti

Türkiye'deki 10 ili vuran 7,7'lik deprem dünya basınında böyle yankılandı: USGS'nin haritası şok etti

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Türkiye'deki deprem, çevre ülkelerde de etkili oldu. Depremin ardından çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce insan yaralandı. Uluslararası haber ajansları, deprem haberini 'acil' koduyla duyurdu. İşte detaylar...

Gündem

23.01.2024, 20:24

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem, birçok ilde hissedildi. Sabaha karşı meydana gelen depremde çok sayıda ve ölü ve yaralı var. Vatandaşlar, depremin ardından panik halinde dışarı çıktı ve kar altında beklemeye başladı. Depremin adından arama kurtarma ekipleri, olay yerlerine hareket etti. Türkiye'deki deprem, çevre ülkelerde de etkili oldu. Suriye başta olmak üzere Mısır, Lübnan, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Irak'ta da hissedilen depremde ilk belirlemelere göre Suriye'de 100 kişi yaşamını yitirdi. Tükiye'yi yasa boğan haber dünya möedyasında geniş yankı uyandırdı.

Ankara'da sağanak etkili oluyor: Sıhhiye Köprüsü sular altında kaldı, Elmadağ-Kırıkkale yönü ulaşıma kapandı Ankara'da sağanak etkili oluyor: Sıhhiye Köprüsü sular altında kaldı, Elmadağ-Kırıkkale... Haberi Görüntüle

YERİN 17.9 KİLOMETRE ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi verilerine göre 7.8'lik depremin yerin 17.9 kilometre altında gerçekleştiğini bildirildi. 15 dakika sonra ise 6.7 büyüklüğünde bir artçı şokun kaydedildiği ifade edildi. AFP ise Türkiye'nin yanı sıra Suriye'de de yıkım yaşandığını duyurdu. Lübnan, Suriye ve Güney Kıbrıs'taki AFP muhabirleri, depremi hissettiklerini bildirdi. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı da, ''7.8 büyüklüğündeki şiddetli deprem Türkiye ve Suriye'de binaları yıktı'' başlığıyla okurların karşısına çıktı. 

2024 öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden kaç bin öğretmen atanacak? 2024 öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden kaç bin... Haberi Görüntüle

''ÖLÜMCÜL DEPREM''

İngiliz yayın kuruluşu BBC 'acil' koduyla geçerken 'Ölümcül deprem Türkiye'nin güney ve doğusunu sarstı' ifadelerine yer verdi. Filistin Gazze Şeridi'ndeki BBC yapımcısı Rüştü Ebualuf, 45 saniye devam eden depreme evinde yakalandığını söyledi. CNN International 'Son dakika-7.8'lik ölümcül deprem Türkiye'yi vurdu' başlığını attı.

Son dakika: Bahçeli'den Son dakika: Bahçeli'den "Türkçülük Günü" mesajı! Haberi Görüntüle

''40 YILLIK HAYATIMDA HİÇ BÖYLE BİR ŞEY HİSEETMEDİM''

Al Jazeera, 'Şiddetli deprem Türkiye ve Suriye'yi sallarken onlarca ölü' ifadelerine yer verdi. Söz konusu haberde bir Gaziantep sakininin sözlerine yer verildi; "40 yıllık hayatımda daha önce hiç böyle bir şey hissetmedim. Beşikteki bir bebek gibi en az üç kez şiddetli şekilde sallandık. Herkes arabalarında oturuyor, Sanırım Gaziantep'te şu an evlerde tek bir kimse bile yok."

The Guardian gazetesi, '7.8'lik şiddetli depremin ardından Türkiye ve Suriye'de çok sayıda can kaybı' ifadesini kullandı. The Guardian, 1999 yılındaki 7.4'lük depremin son yıllardaki en kötü sonuçlara yol açtığını, 2020'de ise Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirtti.

Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma annelere ücretsiz mi? (İstanbul-Ankara-İzmir) Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma... Haberi Görüntüle

1970'LERDEN BU YANA BÜYÜKLÜĞÜ 6'YI GEÇEN ÜÇÜNCÜ DEPREM

Wall Street Journal, Türkiye'deki ölümcül depremi okurlarına sunarken ''Şiddetli deprem Türkiye'yi vurdu, yüksek can kaybından korkuluyor'' ifadelerine yer verdi. USGS'ye göre, 7.8'lik son depremin merkez üssünün 250 kilometre çevresinde 1970'lerden bu yana büyüklüğü 6'yı geçen üç deprem gerçekleşti. USGS'nin yayımladığı haritaya göre, kırmızı ve sarı bölgeler, şimdiye kadar en çok yıkımın bildirildiği yerler olarak dikkat çekiyor.

5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili gözaltında yeni gelişme: 1 kişi tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı! 5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili gözaltında yeni gelişme: 1 kişi... Haberi Görüntüle

İTALYA TSUNAMİ ALARMI VERDİ

Washington Post, ise '7.8 büyüklüğündeki deprem Türkiye ve Suriye'de onlarca can kaybına yol açtı' dedi. Washington Post gazetesi, Türkiye'deki depremin ardından İtalya'nın tsunami alarmı verdiğini yazdı. Söz konusu haberde ''İtalyan makamları Pazartesi günü Türkiye'de meydana gelen depremin ardından kıyıları için tsunami alarmı verdi alarm daha sonra kaldırıldı'' ifadesine yer verildi.

Columbia Üniversitesi araştırmasına göre, Türkiye her yıl saat yönünün tersine yavaşça yaklaşık 2,5 santimetre hareket eden ve batıya doğru kayan Dünya kabuğundaki bir blok olan Anadolu Plakası'nın üstünde yer alıyor. Anadolu Plakası, Avrasya, Arabistan, Afrika ve Ege plakalarıyla çevrili. Komşu plakalarla çarpışmaların neden olduğu hapsedilmiş gerilim, sık sık depremlere yol açabilir.

İngiliz The Times: Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde 100'den fazla can kaybı var

USA Today: Ölümcül 7.8 büyüklüğündeki deprem Türkiye-Suriye sınırını vurdu

İngiliz Daily Mail: Tükiye'deki yıkıcı deprem: Ölümcül 7.8'lik sarsıntıda insanlar binaların enkazı altında kaldı

Independent: 7.8'lik deprem Türkiye ve Suriye'de binaları yıktı 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading