Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak!

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, müjdeli haberi duyurdu. Kacır, Türkiye tarihinde bir ilk olacak teknolojiyi açıkladı. Ay'a milli hibrit roket motoru ile birlikte çıkılacak.

Gündem

05.04.2024, 17:26

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte Kırıkkale Üniversitesi Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Buluşması"na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz tarihinde ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini müjdeledi.

Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında, instagram adresi ne? Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında,... Haberi Görüntüle

BUNU BAŞARAN İLK ÜLKE OLACAĞIZ!

Bakan Kacır, Türkiye'nin kendi 'haberleşme' uydularını geliştiren ve üreten 11 ülke arasında olduğunu ifade etti. Bakan Kacır uydunun yaklaşık olarak 600 kilogram olduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı;

İMECE 600 kilometrede görev yapıyor. Yaklaşık 600 kilogramlık bir uydu. TÜRKSAT 6A, 36 bin kilometrede sabit yörüngede görev yapacak. 4 bin 250 kilogramlık daha sofistike bir uydu. Ama hedef Türkiye'nin kendi geliştirdiği teknolojiyle Ay'a erişmesi. 380 bin kilometre yol yapacağız ve Ay'a milli hibrit roket motorumuzla erişeceğiz. Bunu başarabilecek gençlerimiz var, insan kaynağımız var. Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye bugün, dünyada ilk dört ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi Ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştireceğiz ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz.

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading